2020-10-28 01:00:00
STK
STK
Zdroj: STK Rychnov nad Kněžnou

Ako fungujú STK, autoškoly, či taxislužby počas núdzového stavu?

Autoškoly vyučujú dištančne, fungovanie taxislužieb sa takmer nezmenilo.

Výučba teórie v autoškolách sa môže aktuálne uskutočňovať dištančnou formou. Taxislužbám súčasná situácia zmeny nepriniesla. Nákladná doprava funguje bez obmedzení. Informuje o tom Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR na sociálnej sieti.

Pre podmienky praktického výcviku v rámci autoškôl je podľa rezortu dopravy potrebné kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. Plánované skúšky už má na starosti Ministerstvo vnútra (MV) SR.

V taxíkoch musí mať vodič vhodným spôsobom prekryté horné dýchacie cesty, cestujúcim sa odporúča sedieť na zadných sedadlách. "Rovnako odporúčame zabezpečiť vhodné oddelenie priestorov vodiča od priestoru pre pasažiera a vykonávať dezinfekciu priestorov pre zákazníkov po každej jazde," dodalo MDV.

V prípade technickej a emisnej kontroly naďalej platí predĺžená lehota o tri mesiace počas núdzového stavu. "Síce máte viac času, no dôrazne odporúčame vybaviť technickú aj emisnú kontrolu čo najskôr," apeluje rezort dopravy na motoristov.

Nákladná doprava funguje bez obmedzení. Na rozdiel od bežnej autoškoly sa však školenia pre držiteľov kvalifikačnej karty vodiča nemôžu konať dištančnou formou. "V prípade podmienok týkajúcich sa výučby teoretickej a praktickej časti výcviku je potrebné kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva," radí ministerstvo dopravy.

Zároveň zdôraznilo, že počas zákazu vychádzania je potrebné v prvom rade myslieť na bezpečnosť a rešpektovať nariadenia, ktoré boli prijaté uznesením vlády. Podľa MDV je rovnako pre zdravie a bezpečnosť dôležité riadiť sa opatreniami, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR.


 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo