2020-10-16 01:00:00
Pruhy
Pruhy
Zdroj: nds

Bratislavský kraj chce založiť novú cestársku firmu

BSK plánuje založiť novú cestársku spoločnosť, rokovať o tom bude zastupiteľstvo.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje založiť novú cestársku spoločnosť Regionálna správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (RSC BK). Fungovať má od budúceho roka. Na starosti bude mať správu, údržbu a rekonštrukciu ciest II. a III. triedy, mostov a miestnych komunikácií pre cestnú nemotorovú dopravu v kraji. O návrhu bude rokovať piatkové (16. 10.) Zastupiteľstvo BSK.

Predseda BSK Juraj Droba tvrdí, že zdedili zložitý majetkový a právny problém týkajúci sa spoločnosti Regionálne cesty Bratislava (RCB), ktorá spravuje cesty II. a III. triedy v kraji.
"Spoločnosť RCB sme dostali pod kompletnú manažérsku i vlastnícku kontrolu a schválili sme aj plán vyrovnania záväzkov. Dnes sa posúvame zase o krok ďalej. Chceme založiť novú cestársku spoločnosť, ktorá bude efektívne, hospodárne a transparentne zabezpečovať starostlivosť o regionálne cesty," uviedol Droba. Nová firma podľa neho nebude zaťažená problémami z minulosti a zároveň bude konkurencieschopná na trhu v rámci poskytovania služieb pre tretie osoby.
Nová akciová spoločnosť RSC BK by mala začať fungovať tak, aby bola kontinuálne zabezpečená starostlivosť o regionálne cesty vrátane zimnej údržby. Kraj chce v rámci novej firmy čím skôr začať s investíciami do cestnej infraštruktúry.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo