2020-09-17 01:00:00
Arriva Nitra
Arriva Nitra
Zdroj: SITA

Nitra vyplatí za MHD preddavok v hodnote jeden milión eur

Mesto Nitra vyplatí dopravcovi Arriva Nitra preddavok jeden milión eur za poskytnutie služieb v mestskej hromadnej doprave (MHD).

Ide o uhradenie platieb za výkony ešte z roku 2019. Vyplatenie miliónovej sumy schválili mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní.

Dopravca už dávnejšie avizoval mestu výpadky príjmov z cestovného, ktoré boli okrem iného zavinené aj pandémiou ochorenia COVID-19. „Na základe toho došlo k rokovaniu zástupcov podniku Arriva a mesta Nitra. Na ňom bolo navrhnuté, aby bol zmluvnému dopravcovi poskytnutý preddavok vo výške jeden milión eur, pričom ide doplatok k vyúčtovaniu úhrady za poskytnutie služieb MHD vo verejnom záujme za minulý rok,“ uvádza sa v materiáli schválenom na rokovaní mestského zastupiteľstva.

Ako pripomína magistrát, v záverečnom ročnom vyúčtovaní výkonov, nákladov, výnosov a zálohových platieb za rok 2019 Arriva Nitra vyčíslila celkovú sumu v hodnote vyše 8,9 milióna eur. „Mesto Nitra doteraz poskytlo zmluvnému dopravcovi za rok 2019 zálohové platby v celkovej výške 3.200.000 eur,“ informoval mestský úrad.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo