2020-09-14 01:00:00
Stavba cyklotrasy v Bratislave
Ilustračné foto
Zdroj: SITA

Mesto Košice začalo s výstavbou cyklochodníka medzi MČ Západ a Sídliskom KVP

Za necelých 112.000 eur má cyklochodník viesť po trase Trieda SNP – Popradská – Trieda KVP.

Mesto Košice začalo v utorok so stavebnými prácami na cyklochodníku, ktorý má prepojiť košické mestské časti (MČ) Západ a Sídlisko KVP. Za necelých 112.000 eur má viesť po trase Trieda SNP – Popradská – Trieda KVP. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.

Terajší združený cyklochodník pre peších a cyklistov sa rozšíri a bude obsahovať dvojpruhový obojsmerný pás pre cyklistov v celkovej šírke tri metre a samostatný 1,5-metrový pruh pre chodcov. Cyklisti budú na vynovenom chodníku od chodcov oddelení pomocou špeciálneho varovného pásu.

Celú stavbu, pozostávajúcu z dvoch etáp, bude mať na starosti spoločnosť Cesty Košice, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní s cenou 111.879 eur. Oproti predpokladanej hodnote zákazky vo výške 198.559 eur tak mesto Košice ušetrí približne 44 percent sumy. „Ušetrené peniaze sa využijú na ďalšie investície do zlepšenia dopravnej infraštruktúry v meste,“ uvádza magistrát.

Stavebné práce v rámci prvej etapy si do konca tohto roka vyžiadali uzavretie chodníka po ľavej strane Popradskej ulice v úseku od križovatky s Triedou SNP po križovatku s Ipeľskou. Neskôr sa má pristúpiť aj k ďalším zmenám v organizácii dopravy, ktoré sa dotknú aj vodičov.

Mesto pripomína, že zároveň pokračuje v ďalšej etape výstavby cyklochodníka v Čermeľskom údolí. Úsek od budovy stanice Detskej železnice v Čermeli smerom k Cvičnej skale za necelých 240.000 eur by mal byť hotový túto jeseň.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo