2020-09-01 01:00:00
Autobusy Prešov
Autobusy Prešov
Zdroj: TASR

Dopravný podnik v Prešove mení od septembra grafikon aj názvy zastávok

Mestská hromadná doprava (MHD) v Prešove bude od utorka (1. 9.) premávať v štandardnom režime.

 

Počas pracovného týždňa bude platiť cestovný poriadok pre školské pracovné dni a premávka niektorých liniek bude dočasne upravená. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

"Spoje všetkých liniek budú opäť premávať v plnom počte. Trolejbusovej linky č. 1 a dvoch školských spojov sa však dotkne dočasná úprava premávky. Linka 1 bude dočasne rozdelená na dve časti. Úsek Solivar – Dopravný podnik bude obsluhovaný trolejbusom, úsek Dopravný podnik – Nižná Šebastová bude obsluhovaný autobusom. Prestup cestujúcich bude zabezpečený na zastávke Dopravný podnik," uviedol Tomek.

Trasa školského spoja E bude nasledovná Nižná Šebastová – Vranovská – Sibírska – Jurkovičova – Rusínska – Vajanského – Levočská – Centrum – Sídlisko III. Trasa školského spoja H sa upravuje nasledovne Išľa – Nová – ZŠ Ľubotice – Sibírska. Linky 29, 32 a 32A budú opäť premávať po pôvodnej trase cez ulice Štefánikovu, Okružnú a Floriánovu.

Okrem spomenutých zmien dochádza podľa Tomeka aj k ďalším posunom, respektíve zmenám odchodov jednotlivých spojov na iných linkách. Cestovné poriadky liniek MHD sú k dispozícii na označníkoch zastávok MHD, webstránke www.dpmp.sk a v predajni cestovných lístkov na Weberovej ulici.

Zmeny nastali aj v prepravnom poriadku MHD v Prešove. Ide najmä o povinnosti osôb pri preprave počas mimoriadneho stavu, núdzového stavu alebo epidémie.

"Stále totiž platí povinnosť nosiť počas celej prepravy prekryté horné dýchacie cesty. Dopravca je oprávnený vylúčiť z prepravy cestujúcich bez vhodnej ochrany horných dýchacích ciest," zdôraznil Tomek.

Zmeny v prepravnom poriadku sa však týkajú aj vecí, ktoré sú vylúčené z prepravy v MHD. Cestujúcemu je zakázané brať so sebou do vozidla kolobežky, ktoré nie je možné pred nástupom do vozidla poskladať, bicykle a kolobežky s pomocným pohonom, skladacie bicykle, ktoré po zložení presahujú maximálne stanovené parametre, motorové vozidlá s menej ako štyrmi kolesami a štvorkolky.

Od utorka dôjde aj k zmenám názvov vybraných zastávok MHD. "Výmena označovacích tabúľ na zastávkach sa uskutoční v priebehu mesiaca september. Cieľom týchto úprav je najmä zjednotenie názvov zastávok, ktoré spoločne obsluhuje MHD a prímestská doprava," dodal Tomek, s tým, že presné názvy nájde verejnosť na webstránke www.dpmp.sk.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo