2020-08-15 12:00:00
Pruhy
Pruhy
Zdroj: nds

NDS pridáva tretí pruh na moste Lafranconi v BA

NDS pridá trvalým dopravným značením tretí pruh aj v smere z Petržalky.

NDS včera oznámila, že zmenou v dopravnom značení vytvorí plnohodnotný tretí jazdný pruh v smere do Mlynskej doliny. V minulosti pritom takéto riešenie NDS aplikovala v opačnom smere, do Petržalky. Zmena značenia by mala priniesť väčšiu priepustnosť a plynulosť dopravy na bratislavskom moste Lafranconi.

Úprava sa zrealizuje osadením trvalých dopravných značiek a vodorovným dopravným značením sa vytvoria 3 jazdné pruhy. Priebežné pripájacie pruhy tak diaľničiari spoja do tretieho jazdného pruhu. Kolóny, ku ktorým dochádza v poobedňajších hodinách na moste Lafranconi z dôvodu zaraďovania sa vozidiel idúcich od Einsteinovej smerom do Mlynskej doliny, by sa mali výrazne zmierniť. Tretí pruh bude vedený až po odbočenie smerom na Patrónku či Karlovu Ves.

Zmena dopravného značenia bude realizovaná iba v nočných hodinách. Zmeny začali už dnes v noci a ukončené budú v polovici budúceho týždňa.

Úprava výjazdu z Bratskej ulice

Dopravné parametre by sa mali zlepšiť aj úpravou značenia v mieste pripájania sa z Bratskej ulice na diaľnicu D2 smerom do Ružinova, respektíve do Žiliny. V tomto prípade chce NDS vytvoriť samostatný pruh pre D2 a D1. Úprava dopravného značenia sa dotkne aj napojenia cesty I/61 od hraničného priechodu Berg na diaľnicu D2.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo