2020-08-14 01:00:00
Skalité Svrčinovec D3
Skalité Svrčinovec D3
Zdroj: TASR

Výstavba kysuckej D3 napreduje, finalizujú sa protihlukové steny

Výstavba D3 je v poslednej fáze. Po protihlukových stenách bude nasledovať značenie.

Výstavba kysuckej diaľnice D3 napreduje. Aktuálne sa na stavbe úseku D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec dokončujú finálne vrstvy na telese diaľnice a montujú posledné metre protihlukových stien. Tie sú zrealizované už na 75 %. Informovala o tom vedúca oddelenia masmediálnej komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Diaľničiari následne začnú práce na osadení zvislého a premenného dopravného značenia, namaľujú vodorovné dopravné značenie a odskúšajú informačný systém diaľnice. Na výstavbe kysuckej D3 sa podieľa 250 pracovníkov. Dĺžka stavby kysuckej diaľnice je 5673 metrov, zahŕňa 19 mostov, dve križovatky, 11 kilometrov protihlukových stien a 6 kilometrov oplotenia.

V celom úseku D3 je v súčasnosti doprava vedená po existujúcich cestách prvej triedy, ktoré sú využívané aj medzištátnou prepravou. "Rozhodne lepším dopravným riešením pre túto oblasť bude sprejazdnenie D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec," zdôraznila Žgravčáková. Diaľničný úsek by mal byť odovzdaný motoristom do konca roka 2020.

NDS zároveň podotkla, že vedenie trasy si vyžiadalo aj množstvo vyvolaných investícií, ako sú preložky a rekonštrukcie existujúcich nadzemných a podzemných sietí, rekonštrukcia mosta na ceste prvej triedy či vybudovanie lávky pre peších ponad železnicu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo