2020-07-23 01:00:00
Most Bojnická Bratislava
Most Bojnická Bratislava
Zdroj: Ján Hargaš

Je to jasné: Jeden z mostov v Bratislave musia zbúrať

Most na Bojnickej bude treba zbúrať a postaviť nový. Otázne je jeho dočasné využívanie.

Na moste ponad železničnú trať na Bojnickej ulici v Bratislave, ktorý v novembri 2019 museli uzavrieť pre havarijný stav, v týchto dňoch vykonali záťažové skúšky. Riešením zlého stavu je kompletná výmena mostného telesa. Informuje o tom na sociálnej sieti hlavné mesto.

Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity pôvodne konštatovala rozsiahlu delamináciu krycej vrstvy a výraznú koróziu výstuže v konštrukcii mosta. "Z bezpečnostných dôvodov bolo nutné v prvom rade odtiaľ vylúčiť všetku dopravu. Následne sa realizoval prepočet zaťažiteľnosti a zaťažovacia skúška, ktorá stanoví druh a režim dopravy, ktorý bude možné dočasne vrátiť na most," spresnila samospráva.

Uzavretie mosta a obchádzkové trasy spôsobujú komplikácie v tomto území, odborné posudky však podľa mesta jasne konštatovali, že poškodený most už neznesie dopravu v pôvodnom režime. "Dúfame, že dopravu bude možné na základe výsledkov zaťažovacej skúšky po podopretí konštrukcie v priestoroch pilierov a po úprave povrchu čoskoro aspoň sčasti vrátiť na most a v istej miere odľahčiť dopravnú situáciu do času realizácie nového mosta," poznamenal magistrát.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo