2020-07-18 01:00:00
Nové trolejbusy
Nové trolejbusy
Zdroj: banskabystrica.sk

Banská Bystrica z eurofondov obnoví deväť zastávok hromadnej dopravy

Rekonštrukcia deviatich frekventovaných zastávok hromadnej dopravy prebehne budúci rok.

Kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu deviatich frekventovaných zastávok hromadnej dopravy zrealizuje v budúcom roku samospráva Banskej Bystrice. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková s tým, že na uvedený zámer získalo mesto dotáciu 740.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Podľa jej slov ide o združené zastávky, na ktoré zachádzajú trolejbusy, autobusy i prímestské spoje. Tri z nich sú na Partizánskej ceste v smere do Šalkovej aj do mesta, ďalšie dve na Rudohorskej a jedna pri Úsvite v smere na Fončordu. Zvyšné zastávky sú pri Rooseveltovej nemocnici v smere do mesta, na Tajovského ulici pri mestskom parku a na Lazovnej.

„Som rád, že sa nám podarilo získať ďalšie mimorozpočtové zdroje, a to najmä v čase, keď každá samospráva zápasí s finančnými problémami spôsobenými koronakrízou. Predpokladáme, že vysúťaženého stavebníka budeme mať začiatkom zimy, preto s rekonštrukciou začneme pravdepodobne až v budúcom roku,“ povedal primátor Ján Nosko.

Projekt počíta s vybudovaním betónových zastávkových pruhov, rekonštrukciou chodníkov s bezbariérovou úpravou či osadením lavičiek a prístreškov. Súčasťou má byť aj vybudovanie bezpečnostných pásov pre nevidiacich a osvetlenie priechodov pre chodcov.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo