2020-06-29 01:00:00
Nová autobusová stanica Nivy
Nová autobusová stanica Nivy
Zdroj: REavis

Odklad otvorenia Stanice Nivy sa dá pochopiť. Ulicu treba sprejazdniť načas

Bratislava chápe presun otvorenia Stanice Nivy, trvá však na sprejazdnení ulice.

Mesto Bratislava chápe, že developer HB Reavis musel pre koronakrízu presunúť otvorenie novej autobusovej stanice na Mlynských nivách v hlavnom meste na koniec leta 2021. Magistrát však v tomto prípade zaujíma najmä doprava v území a trvá na tom, aby sa sprejazdnenie ulice Mlynské nivy neodkladalo.

"Je pochopiteľné, že koronakríza má dosahy na termíny aj takýchto veľkých projektov. Hlavné mesto však v tomto prípade zaujíma najmä doprava v dotknutom území. Samotná ulica Mlynské nivy je dôležitou dopravnou tepnou, a preto sme trvali na tom, že sprejazdnenie tohto úseku sa nemôže viacej odkladať," povedala pre TASR hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Investor hlavnému mestu potvrdil, že samotný bulvár sprejazdní pre dopravu v oboch smeroch už na jeseň tohto roka. To by malo odľahčiť najmä priľahlé ulice ako Svätoplukova či Záhradnícka. "Aktuálne prebiehajú rokovania, aby v tomto termíne bolo dokončené aj trakčné vedenie na Mlynských nivách a úsek bol tak dostupný nielen pre individuálnu a autobusovú dopravu, ale aj pre nosné trolejbusové linky," podotkla hovorkyňa.

Novú autobusovú stanicu na Mlynských nivách v Bratislave, ktorú aktuálne stavia developer HB Reavis, otvoria až koncom leta 2021. Pre TASR to potvrdil developer s tým, že týmto rozhodnutím reflektuje situáciu na retailovom trhu, ako aj dynamiku a vývoj stavebných prác na projekte, ktorých časový plán bol pozmenený dosahom pandémie nového koronavírusu.

Stanicu pritom plánoval investor dokončiť v roku 2020. Projekt má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a dokončili v januári 2018. Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave. Investor zároveň pri stanici buduje bulvár Mlynské nivy.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo