2020-06-18 01:00:00
Násyp na D4 pri
Násyp na D4 pri Jarovciach utrpel pre búrku
Zdroj: TASR

Po búrke sa zosunula časť násypu na rozostavanej D4. Bude to mať vplyv na termíny?

Búrka, ktorá sa prehnala obcou Jarovce poškodila aj násyp na stavbe diaľnice D4.

Búrka poškodila úsek na stavbe nultého bratislavského obchvatu. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR. O vyjadrenie k stavu tohto úseku už rezort požiadal koncesionára stavby D4/R7. Geotechnika z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) zároveň ministerstvo požiadalo o posudok. Na základe ich odpovedí podnikne ďalšie kroky.

MDV zároveň podotklo, že za stavbu zodpovedá až do jej kolaudácie zhotoviteľ. V prípade PPP projektu obchvatu Bratislavy sa bude o jej technický stav starať koncesionár ešte 30 rokov od odovzdania.

TASR má k dispozícii dve videá, ktoré majú dokumentovať zosuvy pôdy po nedeľnej (14. 6.) búrke. Na poškodený násyp v rámci budovanej D4 pri bratislavských Jarovciach upozornil na sociálnej sieti aj petržalský miestny poslanec Miroslav Dragun. "Príde jedna búrka a nový obchvat sa začína rozpadávať," okomentoval poslanec video, ktoré zverejnil. Vidno na ňom zosuvy na násype.

Jarovce v nedeľu zastihla silná búrka. Portál imeteo.sk informoval, že tu spadlo až 115,6 mm zrážok. "To je akoby sa vylialo 110 litrov vody na meter štvorcový pôdy," spresnil portál. V Jarovciach boli po búrke zaplavené ulice, pivnice i záhrady.

Erózia násypu pri Jarovciach nebude mať vplyv na jeho integritu, tvrdí zhotoviteľ


Na násype pri Jarovciach v rámci budovanej diaľnice D4 došlo k erózii, nebude to však mať vplyv na jeho integritu. V stanovisku pre TASR to uviedla spoločnosť D4R7 Construction, ktorá je hlavným zhotoviteľom projektu nultého bratislavského obchvatu.

"Áno, môžeme potvrdiť, že došlo k erózii na násype pri Jarovciach, ale pri výstavbe diaľnice je to úplne bežné a nebude to mať žiadny vplyv na integritu násypu. Momentálne boli práce na tomto úseku pozastavené. Násyp bude opravený pri jeho dokončovaní," uistila spoločnosť.

Aj Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR potvrdilo, že nedeľňajšia búrka poškodila úsek na stavbe nultého bratislavského obchvatu. O vyjadrenie k stavu tohto úseku už rezort požiadal koncesionára stavby D4/R7. Ministerstvo zároveň požiadalo o posudok geotechnika z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Na základe ich odpovedí podnikne ďalšie kroky.

Jarovce v nedeľu (14. 6.) zastihla silná búrka. Portál imeteo.sk informoval, že počas nej spadlo až 115,6 mm zrážok. "To je akoby ste vyliali 115 litrov vody na meter štvorcový pôdy," spresnil portál. V Jarovciach boli po búrke zaplavené ulice, pivnice i záhrady.
 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo