2020-06-13 01:00:00
Vlak ZSSK Petržalka
Vlak ZSSK Petržalka
Zdroj: TASR

Keksíkom a ani čistiacim prostriedkom sa už neodveziete

Vlaky postupne zmenia názvy. Je to koniec komerčných mien vyťažených spojov.

Komerčné názvy vlakov sa postupne rušia. Nahradia ich nové, ktoré reprezentujú trasu vlaku. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč. Zároveň upozornil, že od nedele (14. 6.) vstúpi do platnosti zmena cestovného poriadku.

ZSSK končí s krátkodobým prenájmom názvov vlakov. Od zmeny cestovného poriadku tak dochádza aj k zmenám v názvoch vlakov. "Názvy sa vracajú k pôvodne zaužívaným tradičným pomenovaniam, ktoré reprezentujú primárne geografickú charakteristiku trasy vlaku," ozrejmil Kováč.

Na trati Nové Zámky – Topoľčany – Prievidza dochádza k zmenám časových polôh dvoch osobných vlakov. Na traťovom úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín sa zmena časovej polohy dotkne jedného osobného vlaku. K zmene časových polôh dochádza aj v prípade dvoch osobných vlakov na trati Trenčín – Chynorany.

Hovorca priblížil, že na žiadosť cestujúcich z regiónu stredného Slovenska dochádza k zmenám na trati Zvolen – Šahy – Čata. Na železničnej zastávke Bzovská Lehôtka bude zároveň zastavovať ďalší vlak.

Nový priamy spoj zavedú na trati Lipany – Košice, a to bez nutnosti prestupu v železničnej stanici Prešov. Na trati Spišská Nová Ves – Levoča zároveň nebudú v dňoch 4. a 5. júla vedené vlaky z dôvodu zrušenia Levočskej púte 2020.

Z pohľadu diaľkovej vnútroštátnej a medzištátnej dopravy súčasne bude k 15. júnu obnovená vlaková doprava medzi Slovenskom a Rakúskom. Vlaková doprava medzi Slovenskom a Českom bola opätovne zavedená k 8., respektíve 9. júnu. Predpokladaný dátum obnovenia vlakovej dopravy medzi Slovenskom a Poľskom je k 22. júnu, medzi Slovenskom a Maďarskom k 1. júlu, medzi Slovenskom a Ukrajinou predbežne tiež k 1. júlu.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo