2020-06-11 01:00:00
D4R7 Hlavný most cez
D4R7 Hlavný most cez Dunaj
Zdroj: d4r7.com

Ako by sa mal volať nový most cez Dunaj? Rozhodnúť môžete aj vy

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) spustil na sociálnej sieti anketu o názve nového mosta cez Dunaj.

Osobne by preferoval názov, ktorý vyjadruje príslušnosť k určitej lokalite alebo odkazuje na veľkú osobnosť národného významu. Slováci sú podľa neho naozaj kreatívni.

"Keďže ten most je na konci dňa financovaný z verejných zdrojov, tak by mohla aj verejnosť prispieť svojimi návrhmi na názov tohto mosta," skonštatoval Doležal v stredu po rokovaní vlády. Takýto strategický most, ktorý súvisí s budovaným obchvatom D4/R7, by podľa neho mal mať nadčasové meno. Vhodný by bol podľa neho aj názov, ktorý vyjadruje príslušnosť k Rusovciam, napríklad Gerulata. "Dunajský most, Dlhý most, viem si predstaviť Most Alexandra Dubčeka aj Milana Rastislava Štefánika," priblížil ďalšie tipy.

Medzi návrhmi na sociálnej sieti sa vyskytol napríklad aj Most Chucka Norrisa. Doležal v tejto súvislosti pripomenul pravidlo, že mosty sa nenazývajú podľa žijúcich osobností. "Keby som to chcel odľahčiť, tak môžeme Chucka Norrisa zavolať na otvorenie tejto stavby," dodal minister.
Na sociálnej sieti sa tak momentálne zbierajú tipy a tie najzaujímavejšie sa podľa Doležala zaradia do výsledného hlasovania. Podotkol však, že Most Chucka Norrisa sa tam neobjaví.
Minister v príspevku na sociálnej sieti uviedol, že Bratislava by už budúci rok mala mať v poradí šiesty most. Ten je súčasťou nultého obchvatu D4 a prepája dve veľké časti Dunajského súmostia - hlavný most a východné predmostie na rozostavanom úseku diaľnice Bratislava, Jarovce – Ivanka, sever.
Ľudia môžu pod príspevok uviesť svoj návrh, a to do 15. júla. Desať návrhov by sa malo následne dostať do užšieho výberu, z ktorého bude opäť verejnosť vyberať ten víťazný.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo