2020-11-02 13:00:00

Polestar má ďalší problém. Citroen zablokoval predaj áut tejto značky

Súdne rozhodnutie môže za to, že Polestar na minimálne šesť mesiacov nemôže predávať svoje elektromobily vo Francúzsku.

Dôvodom je minuloročná žaloba značky Citroen, ktorá vidí v logu Polestar poškodenie vlastných práv a ochrannej známky. V stručnosti: logo Polestaru sa na logo Citroenu príliš podobá.

Ide samozrejme o tvar dvoch „krokiev“ v logu. Kým Citroen používa dva šípy, presnejšie dva šípovité ozuby z ozubených kolies v smere pod sebou, Polestar využíva obdobne tvarované krokvy postavené proti sebe, čo vytvára náznak hviezdy.

Zdroj: Polestar

Polestar prednedávnom spustil predaj svojho nového modelu zvaného Polestar 2. No odkedy sa dostal do predaja museli byť autá dvakrát stiahnuté do servisov pre výrobné chyby. Teraz prišiel i súdny zákaz predaja a pokuta 150 000 eur od francúzskeho súdu. Ten dal za pravdu domácemu výrobcovi Citroen a prikázal Polestaru zaplatiť pokutu a na šesť mesiacov odložiť predaj vozidiel na francúzskom trhu. Zákaz predaja sa pritom podľa portálu Connexion môže predĺžiť. Očakáva sa, že sa spoločnosti dohodnú k vzájomnej spokojnosti, no pre Polestar je to ďalší škrt cez rozpočet.

Zdroj: Ján Hargaš

Polestar je značka, ktorá sa osamostatnila od materského Volva a stojí samostatne pod krídlami čínskeho koncernu Geely.

Citroen je súčasťou koncernu PSA, ktorý by sa mal čoskoro spojiť do megalomanského koncernu s taliansko-americkým koncernom FCA.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo