2020-02-04 18:05:00
Škoda Citigo e
Škoda Citigo e
Zdroj: Jozef Vydra

Martinský závod VW bude vyrábať nový diferenciál pre elektromobily

Do portfólia martinského závodu Volkswagen Slovakia (VW SK) pribudne nový produkt.

Pridelenie výroby nového diferenciálu pre elektrické pohony predstavuje krok k zabezpečeniu pracovných miest a udržateľnej transformácii závodu smerom k elektromobilite, informovala v pondelok hovorkyňa automobilky Lucia Kovarovič Makayová.

Investície VW SK v martinskom závode dosiahnu v rokoch 2019 až 2022 spolu 14,4 milióna eur. Celkovo bude do nového projektu investovaných približne 35 miliónov eur. Spoločnosť požiadala štát o poskytnutie investičnej pomoci vo forme úľavy na dani z príjmu v hodnote približne 5 miliónov eur.
Výroba nového diferenciálu bude podľa Makayovej pre zamestnancov martinského závodu znamenať aj možnosť ďalšieho rozvoja a vzdelávania, keďže v rámci výrobného procesu budú nasadené nové výrobné technológie ako laserové zváranie a komorové kalenie. Projekt má tiež zabezpečiť dlhodobú perspektívu pracovných miest.
"Poverenie výrobou nového diferenciálu je pre nás významným krokom vpred a zároveň dôkazom, že sme pre koncern atraktívnym závodom. Získať nový produkt sa nám podarilo vďaka dlhodobým aktivitám na zvýšenie konkurencieschopnosti a vďaka úzkej spolupráci v našej oblasti obchodnej činnosti s ostatnými závodmi, ako aj v rámci Volkswagen Slovakia. Aj pri realizácii projektu máme podporu z iných závodov. Nový produkt má potenciál otvoriť nám dvere k ďalším súvisiacim projektom pre rôzne koncernové značky," zhodnotil vedúci výrobného závodu v Martine Christian Rauch.
Martinský závod VW SK je súčasťou koncernovej spoločnosti Volkswagen Group Components. Bol založený v roku 2000, v súčasnosti zamestnáva viac ako 800 pracovníkov. Vyrábajú sa tu komponenty pre prevodovky a podvozky ako diferenciály, synchrónne krúžky či rôzne typy hriadeľov. Viac ako 90 % produkcie smeruje do koncernových závodov v Nemecku, kde sú používané v desiatkach modelov.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo