2018-11-30 17:20:00
Fiat Panda 4x4 je
Fiat Panda 4x4 je od 13 890 €

FCA bude v Taliansku vyrábať elektromobily a hybridy. Naftové motorizácie ponechá

FCA oznámilo veľký investičný plán v Taliansku. Ruší svoje rozhodnutie ukončiť do troch rokov výrobu dieselov.

Nadnárodný automobilový koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bude vyrábať plne elektrickú verziu modelu mestského vozidla 500 a nové kompaktné SUV Alfa Romeo vo svojich závodoch v Taliansku. Vyhlásil to vo štvrtok generálny riaditeľ spoločnosti FAC Mike Manley.

Manley a ďalší členovia vedenia sa vo štvrtok stretli s predstaviteľmi odborov v Turíne, zhruba štyri mesiace po tom, ako Manley prevzal post generálneho riaditeľa po nečakanej smrti predchádzajúceho šéfa FCA taliansko-kanadského pôvodu Sergia Marchionneho.

Odbory sa snažili o potvrdenie plánov pre výrobu v Taliansku po tom, ako bola v júni oznámená nová päťročná stratégia automobilky.

Plne elektrický model 500 sa bude vyrábať v Turíne, zatiaľ čo Alfa Romeo SUV bude schádzať z liniek v Pomigliane neďaleko Neapolu, spolu s Pandou. Spoločnosť tiež pridá výrobu hybridných modelov Jeep Renegade a Jeep Compass do svojho závodu v Melfi na juhu Talianska.

FCA investuje v Taliansku 5 mld., ruší plán ukončiť výrobu dieselov v roku 2021

Automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) odkladá plánované ukončenie produkcie naftových áut na neskoršie obdobie. Oznámili to vo štvrtok zástupcovia firmy po rokovaní s odbormi o investičných plánoch spoločnosti na roky 2019-2021.

FCA pôvodne plánovala ukončiť výrobu osobných áut s naftovým motorom, ktorých popularita po emisnom škandále Volkswagenu klesla, v roku 2021. Ako dôvod uviedla zvyšujúce sa obmedzenia pre tieto vozidlá.

Teraz však vedenie rozhodlo, že produkciu týchto áut ukončí neskôr. Potvrdil to nový šéf divízie FCA pre Európu Pietro Gorlier. Ako uviedol, pôvodný termín ukončenia výroby osobných naftových vozidiel, je "príliš agresívny". Firma tak bude vo výrobe dieselových modelov pokračovať dlhšie, naďalej však zostáva v platnosti, že od výroby týchto áut bude pomaly ustupovať.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo