2018-07-19 12:20:00
VW T-Roc
VW T-Roc
Zdroj: VW

Volkswagen opäť láme rekordy. Darí sa mu ešte viac ako pred krízou

Volkswagen predal v 1. polroku najviac áut v histórii. Predaje sú lepšie ako pred krízou s emisiami.

Nemecká automobilka Volkswagen predala za 1. polrok vyše 5,5 milióna áut, čo je nový rekord. Prispel k tomu aj júnový vývoj. Za tento mesiac sa predaj celej skupiny Volkswagen zvýšil o viac ako 4 %.

Spoločnosť uviedla, že za mesiac jún predala vo svete 958.600 vozidiel. Medziročne to predstavuje rast o 4,1 %. Za šesť mesiacov sa predaj zvýšil o 7,1 %.

"Dosiahli sme najlepší polročný výsledok v našej histórii. Dodávky zákazníkom vzrástli vo všetkých kľúčových regiónoch," uviedol šéf odbytu skupiny Volkswagen Fred Kappler. V 2. polroku však dodávky môže ovplyvniť zavedenie novej metodiky merania emisií WLTP. "Je možné, že dodávky niektorým zákazníkom môžu z tohto dôvodu meškať," dodal Kappler.

V Európe sa predaj v 1. polroku zvýšil medziročne o 6,5 % na 2,4 milióna áut. Výrazne k tomu prispel práve jún, keď dodávky vzrástli medziročne o 11 %. V Severnej Amerike sa predaj za šesť mesiacov zvýšil len mierne, o 0,8 %. Pozitívne výsledky však zaznamenala spoločnosť v USA, kde predaj vzrástol o 6,3 %.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo