2018-07-11 12:18:00
SEAT Ateca FR
SEAT Ateca FR
Zdroj: Jozef Vydra

SEAT ide do Číny. Okrem dizajnu pre značku SOL uvedie v Číne aj vlastnú značku

SEAT podpísal dohodu o pristúpení do spoločného podniku, založeného Volkswagen Group China a JAC

SEAT smeruje do Číny. Volkswagen Group China a spoločnosť Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC), partneri v spoločnom podniku JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd., a SEAT, S.A. podpísali memorandum o porozumení, podľa ktorého španielska spoločnosť vstúpi do spoločného podniku a stane sa vedúcou značkou koncernu Volkswagen v tomto projekte. Dohodu predvčerom podpísali predseda predstavenstva SEAT Luca de Meo; predseda predstavenstva Volkswagen Group China Dr. Jochem Heizmann a prezident JAC An Jin v prítomnosti nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a čínskeho premiéra Li Keqianga na slávnostnej ceremónii v Berlíne.

Podpísanie tohto memoranda o porozumení predstavuje bod obratu pre SEAT. Od vytvorenia JAC Volkswagen Automotive v roku 2017 SEAT tejto spoločnosti pomáhal v oblasti dizajnu, ako aj výskumu a vývoja. Podľa podpísanej dohody sa SEAT stane akcionárom spoločného podniku JAC Volkswagen, čo sa prejaví aj uvedením značky SEAT na čínsky trh v plánovanom horizonte 2020-2021.

Po podpísaní dohody Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A. vyhlásil: „Naša účasť v tejto novej fáze spoločného podniku predstavuje míľnik pre SEAT. Dnešný deň sa zapíše do histórie našej značky, pretože vstupujeme do novej éry, ktorá nám umožní globalizovať značku a urýchliť vývoj elektrického automobilu. Čína poskytuje pre SEAT mnoho príležitostí a chceme prispieť k riešeniam mobility, ktoré uspokojujú potreby zákazníkov. Je to pre nás aj šanca učiť sa z trendov budúcnosti, ktoré sa vyvíjajú v Číne.“

Memorandum o porozumení zahŕňa aj zámer, že SEAT spolu s Volkswagen Group China a JAC vybuduje v Číne výskumné a vývojové centrum, ktoré bude vyvíjať elektrické automobily, konektivitu a technológie pre autonómnu jazdu, vrátane relevantných dielov a komponentov, ako aj kľúčové technológie. Centrum má začať pracovať v roku 2021. Okrem toho spoločný podnik pripraví výkonnú platformu elektrického automobilu na batérie (BEV).


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo