2018-03-15 17:30:00
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Zdroj: Lamborghini

Lamborghini Urus je úspešnejšie, než značka čakala. Priváža nových zákazníkov

Lamborghini Urus je vozidlo, ktoré delí fanúšikov značky na dve časti. Jedna ho miluje, druhá nenávidí.

Mnohí z tradičných zákazníkov, fanúšikov, no tiež odborníkov sa obávajú, že Urus spôsobí pokles hodnoty talianskej značky a zníži exkluzivitu týchto vozidiel. Podľa výrobcu sa ale poklesu hodnoty vozidiel Lamborghini báť netreba, skôr naopak.

Šéf Lamborghini Stefano Domenicali v rozhovore pre americkú stanicu CNBC tvrdil, že Urus je hoden loga Lamborghini.

„Toto auto polarizuje názory. Buď ho milujete, alebo nie. Pre tých, ktorým sa nepáči, vravím jediné, zajazdite si s ním. Keď si doň sadnú, objavia niečo, čo nečakali,“ vraví Domenicali na obranu modelu SUV. Zároveň dodal, že je to vlastne prvé Lamborghini, ktoré môžete jazdiť každý deň, a to aj napriek tomu, že má vyše 640 koní a parametre zrýchlenia a maximálnej rýchlosti ako ozajstný superšport.

Podľa Domenicaliho je Urus pre budúcnosť značky kľúčový. Od začiatku bol Urus risk, no od začiatku predaja tiež dokazuje, že to bude úspešný projekt. Lamborghini toho roku vyrobí zhruba 5000 automobilov, z toho až 1000 tvorí model Urus. To je výrazne viac, než čakali. V roku 2019 značka vyrobí celkovo 8000 automobilov, takmer celá polovica z nich bude práve SUV Urus. Viac vozidiel ale Lambo vyrábať nechce. Nemôže navyšovať výrobu donekonečna, práve to by ohrozovalo punc značky.

Zdroj: Lamborghini

Dôležité je, že zákazníci, ktorí kupujú Urus sú zo 70 % pre značku úplne noví. Lambo tiež zaznamenalo zreteľný nárast podielu žien medzi zákazníkmi.

Urus je navyše automobil, ktorý má reálnu šancu získať zákazníkov aj tam, kde bol predaj štandardných modelov značky prakticky nemožný – vďaka veľmi nízkej kvalite cestnej siete. Výrobca tak pozoruje veľký záujem o Urus z krajín ako Rusko, či India.

Domenicali tiež prezradil, že v priemere zákazníci za Urus dajú 193-tisíc a viac eur. Základná cena je pritom na úrovni 160 tisíc. No nekúp to, keď je to také lacné!

Zdroj: Lamborghini


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: CNBC

Komentáre k článku


Stream naživo