2017-10-13 17:55:12
VW Arteon 2017 Ženeva
VW Arteon 2017 Ženeva
Zdroj: VW

Volkswagen reaguje na konflikt so Škodou. Koncern má nový plán!

Šéf koncernu Volkswagen reagoval na napätú situáciu, ktorú vyvolali správy o problémoch medzi VW a Škodou.

Volkswagen chce v budúcnosti lepšie odlišovať svoje tri masové značky – Volkswagen, SEAT a Škodu tak, aby si navzájom nekonkurovali a pritom kompletne pokrývali trh.

Matthias Mueller, šéf koncernu Volkswagen Group povedal, že správna rada koncernu predložila nový plán pre trojicu masových značiek založený na prieskume trhu, píše Reuters.

„Kľúčové je dosiahnuť perfektné pokrytie trhu s jasne danými teritóriami pre jednotlivé značky“ povedal včera Mueller počas strategického mítingu manažmentu značky vo Wolfsburgu, na ktorom sa zúčastnilo vyše 400 manažérov. „Musíme byť schopní lepšie využívať synergie, ktoré naša unikátna aliancia značiek ponúka.“

Reakcia vedenia Volkswagenu prichádza potom, čo sa na svetlo sveta dostali podrobnosti o ďalšom vnútornom spore medzi zástupcami odborov a manažmentu Volkswagenu a značkou Škoda. Na správy okamžite reagovali odbory Škodovky, ale tiež český predseda vlády a ďalší.

Mueller priznal, že postavenie značiek je „emocionálna téma, ktorá nedávno vytvorila napätie. Samozrejme, že je niekedy ťažké ovládať tento tanker a vybalansovať často odlišné záujmy.“

Detaily plánu nie sú verejné, zdá sa však, že nové vedenie Volkswagenu si dobre uvedomuje cenu jednotlivých značiek a nemieni uprednostňovať jednu pred druhou.

Koncern robí čo môže, aby ušetril finančné prostriedky na všetkých miestach vrátane miezd (a počtu pracovníkov), aby sa pripravil na prechod na elektrické automobily. Okrem iného tak robí prostredníctvom zdieľanej elektrickej platformy, ktorú budú využívať značky Porsche i Audi – doteraz mal každý výrobca vlastnú platformu.

 

 

jh
ZDROJ: Reuters

Komentáre k článku


Stream naživo