2017-09-10 04:10:00
Ducati Scrambler
Ducati Scrambler
Zdroj: Ducati

Volkswagen sa predaja Ducati a ďalších nevzdal. Iba to potrvá dlhšie

Volkswagen podľa jeho šéfa M. Müllera stále pracuje na predaji vedľajších aktív.

Volkswagen aj naďalej aktívne pracuje na dohodách o predaji vedľajších aktív. Tie sa na ročných tržbách automobilky podieľajú približne 20 %. Uviedol to tento týždeň výkonný riaditeľ Volkswagenu Matthias Müller. Zároveň poprel, že by nemecká automobilka plánovala spojenie s firmou Fiat Chrysler.

Podľa amerického denníka Wall Street Journal (WSJ) Müller uviedol, že nový tím pracuje na predaji aktív, ktoré firma už nepovažuje za kľúčové. Reagoval tak na nedávne informácie, ktoré pre agentúru Reuters uviedli nemenované zdroje, že Volkswagen pozastavil predaj výrobcu motocyklov Ducati, keďže predaj Ducati narazil na nesúhlas vplyvných odborov.

Müller pre WSJ povedal, že vzhľadom na riadiacu štruktúru vo Volkswagene si rokovania ohľadne Ducati vyžadujú čas. "Zoznam aktív, pri ktorých sa uvažuje o predaji, sme neodložili," uviedol v tejto súvislosti pre WSJ. Je teda zrejmé, že šéf VW má naplánovaný predaj aj ďalších súčastí obrovského koncernu.

Zároveň dodal, že akékoľvek diskusie o fúzii s firmou Fiat Chrysler Automobiles (FCA) sú čírou "špekuláciou". Ako povedal, Volkswagen je veľká spoločnosť a nemá záujem byť ešte väčšia. "Okolo FCA sa objavilo veľa špekulácií, čo sme zaregistrovali, ide však len o špekulácie, nič viac," dodal pre WSJ Müller.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo