2016-09-14 14:20:00
BMW X4
BMW X4
Zdroj: BMW Group

BMW chce elektrické verzie týchto štandardných modelov. Doplnia BMW i modely

BMW chce niektoré existujúce modely vybaviť elektromotormi a doplniť tak rozširujúcu sa ponuku elektromobilov.

BMW chce v najbližších rokoch viacero svojich existujúcich modelov uviesť na trh aj s elektromotorom. Informovala o tom agentúra DPA.

Mníchovský koncern má vo svojej ponuke aktuálne len jeden elektromobil i3 s odľahčenou karosériou z uhlíkových vlákien rovnako ako šesť hybridov. BMW chce rozšíriť ponuku čistých elektromobilov, ktoré by sa neobmedzovali na modelový rad i.

Nemecký denník Handelsblatt s odvolaním sa na zdroje z kruhov koncernu uviedol, že šéf BMW Harald Krüger predstaví novú stratégiu dozornej rade koncom septembra. BMW chce týmto spôsobom zareagovať na amerického výrobcu elektromobilov Tesla a plány konkurenčných nemeckých automobiliek. Okrem elektromobilov radu i s karosériou z uhlíkových vlákien, sa na trh môžu dostať aj vozidlá radu 3, SUV X4 alebo autá značky Mini poháňané elektromotorom. BMW sa k správe Handelsblattu odmietlo vyjadriť.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Ján Hargaš

Konkurenčný koncern Daimler plánuje, že do budúceho roka bude ponúkať desať hybridných modelov a od roku 2020 chce predávať viac než 100.000 elektromobilov ročne. Šéf koncernu Volkswagen Matthias Müller zasa povedal pre denník Bild, že automobilka bude v roku 2020 ponúkať 30 modelov elektromobilov.

BMW už v súčasnosti ponúka niekoľko hybridných modelov vrátane BMW radu 3, 5 a X5. Ďalšie by mali nasledovať. V súčasnosti ponúka tiež plnohodnotný elektromobil i3, ktorý si môžu zákazníci dovybaviť tzv. range extenderom v podobe malého benzínového motora. Rad modelov i korunuje športový model i8, hovorí sa o prípadnom ďalšom modeli i5.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo