2017-09-14 12:45:00
Seat Leon Cupra R
Seat Leon Cupra R Frankfurt 2017
Zdroj: Seat

Najvýkonnejší SEAT všetkých čias sa predstavil na autosalóne vo Frankfurte

SEAT Leon Cupra R, to je meno najvýkonnejšieho a dozaista i najrýchlejšieho SEATu v histórii značky.

Nič nie je večné a časom azda príde ešte výkonnejší SEAT. Dnes je tu ale novinka s menom SEAT Leon Cupra R. Jej najväčšou devízou je celkom pochopiteľne podstatne agresívnejší vzhľad. Leon Cupra vo všetkých svojich verziách to hrá skôr na nenápadnosť, než na extravaganciu. Azda chce ochrániť svojich majiteľov od pričastého obťažovania prostredníctvom policajných zložiek. Tak či onak, nájdu sa fanúšikovia auta, pre ktorých je skoro obyčajný vzhľad Cupry proti srsti.

Pre takých je ako stvorená Cupra R. Ponúkne širší postoj vďaka rozšíreným blatníkom, ktoré skrývajú väčšie kolesá. Auto má prepracované nárazníky, agresívny difúzor s výraznými ostrými hranami za blatníkmi, kombinuje špeciálne metalízy s medenými detailmi a čiernymi leštenými plastmi.

Auto pritom disponuje aj novým výfukom, modifikovanou prednou nápravou, adaptívnymi tlmičmi a brzdami Brembo. V interiéri potešia škrupinové sedadlá v Alcantare, viacero ďalších detailov a tiež štítok s výrobným číslom. Ide totiž o limitovanú edíciu. Celkovo sa vyrobí 799 kusov, z toho 300 bude s automatickou prevodovkou, zvyšok s manuálom.

V prípade voľby manuálnej prevodovky dostanete plný počet 310 koní, DSG obmedzí tento počet na 300. Auto začne schádzať z výrobných liniek v novembri, do predaja pôjde koncom roka.

Keď už sme pri SEATe, ten práve oznámil, že meno najväčšieho SUV značky bude jedno z týchto: Alboran, Aranda, Avila alebo Tarraco. Výsledok sa dozvieme 15. októbra. 

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo