2018-03-06 07:45:00

Autosalón Ženeva – 9 živých prenosov tlačových konferencií

Od rána je na výstavisku Palexpo v Ženeve husto. Jednotlivé značky sa striedajú v rýchlom tempe s tlačovými konferenciami.

Začali veru pekne zavčasu, už pred ôsmou hodinou rannou. Prezentácií je počas prvého novinárskeho dňa a najmä predpoludním veľmi veľa. Jednotlivé prezentácie sú natlačené do 20 minútových rozstupov. Niektoré z nich vám dnes prinášame priamo naživo, aby ste mali predstavu, čo sa v Ženeve deje.

Naše kapacitné možnosti neumožňujú pokryť všetky významné konferencie, no máme ich naplánovaných 9, viac sa asi nepodarí... Aj tak sa dve značky v našom výbere prekrývajú (Audi a Renault) a je na vašich preferenciách, ktorému prenosu dáte prednosť.

Ešte doslova pred pár hodinami prebiehali posledné úpravy výstavných expozícií a robilo sa do hlbokej noci - na prvý pohľad sa zdalo, že sa výstava ani nezačne. Vyzeralo to v Palexpe približne takto...

Nakoniec sa však vždy všetko, aj keď na poslednú chvíľu, stihne a potom to už zase všade žije, najmä keď sa otvoria 8. marca brány pre návštevníkov...

Takto vyzerá náš plán živých prenosov z tlačových konferencií:

08:00 – Volkswagen

Začíname na stánku značky Volkswagen, kde sa to najdôležitejšie začína diať o 08:00. Na výstavnej ploche je viac zaujímavých exponátov, no najzaujímavejší z nich je určite I.D. VIZZION, ktorý je zároveň ukážkou, ako elegantne môže vyzerať autonómny elektromobil. I.D. VIZZION je 5,11 metrov dlhé prémiové MPV s výkonom až 225 kW (306 koní) a maximálnou rýchlosťou 180 km/h. Vďaka akumulátorom s kapacitou 111 kWh má mimoriadne atraktívny dojazd – až 665 km (ak sa berie do úvahy regeneratívne brzdenie). Obe nápravy tohto praktického MPV poháňajú dva elektromotory. Vužívajú inteligentný manažment energie pre dosiahnutie maximálnej efektivity. Štvrtý člen rodiny autonómnych elektromobilov I.D. VIZZION chce na autosalóne v Ženeve ukázať potenciál technologickej architektúry elektromobilov Volkswagenu. Dosahuje veľký dojazd, maximálny priestor v kabíne a optimálne náklady na prevádzku. Zároveň je súčasťou plánu značky predstaviť do roku 2025 viac než 20 modelov elektrických vozidiel.

Priamy prenos si môžete pozrieť na tomto odkaze:

 

08:20 – Škoda

 

08:40 – Bentley

 

09:00 – Audi

 

09:00 – Renault

 

09:20 – Porsche

 

09:40 – Bugatti

 

10:15 – Hyundai

 

12:30 – Mercedes-Benz, Mercedes-AMG a smart


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo