2015-03-06 04:00:00
Autosalón Ženeva 2015
Autosalón Ženeva 2015 - to sú nielen modely, ale aj hostesky...
Zdroj: Jozef Vydra

FOTO: Autosalón Ženeva - to najlepšie z výstaviska v novej fotogalérii

Už je to za nami a je to pred vami – teda ak sa rozhodnete navštíviť motoristický sviatok na brehu ženevského jazera.

Ženeva je špecifická tým, že má výsadné postavenie. Každoročne sa v nej na jar prezentujú novinky pre Európu a neraz aj pre svet. Niekedy patrila k absolútnej špičke – práve tam sa začínal motoristický rok. Bol to bod nula, odkiaľ sa všetko začínalo. Nič nebolo predtým a kto nebol v Ženeve – či už ako vystavovateľ, alebo novinár, nič neznamenal. Navštíviť autosalón v Ženeve bola pocta, česť a sláva v jednom. No ako postupne pribúdalo kvalitných svetových autosalónov, význam Ženevy ako štartéra pre daný rok upadal. Autosalónov je dnes ako maku, ale ani jeden nemá taký ohlas, ako Ženeva.

Bola by škoda nevyužiť možnosť ísť na výstavisko v halách, ktoré nesú meno Palexpo. Napriek rôznym trendom a možno klesajúcej potrebnosti prezentovať veľkolepo modely, ktoré už pár týždňov, dní, či hodín pred ich oficiálnym odhalením poznáme, je to viac, ako iba formálna povinnosť. Fotky a videá neukážu všetko. Mať pokope všetkých konkurentov, vnímať novinky nielen očami, ale aj prostredníctvom ostatných zmyslov (čuch, hmat, sluch) je na nezaplatenie. Fotografie občas „klamú“, skresľujú a neviete odhadnúť dimenzie. Zoči-voči hotovému autu je situácia iná.

Napriek tomu, ak sa rozhodnete, že Ženeva je predsa len ďaleko a vy sa nádejate, že aspoň časť z exponátov zavíta aj na slovenské výstavné plochy, máte možnosť skrátiť si vyčkávanie prehliadkou druhej časti fotogalérie. Sú v nej ďalšie zaujímavé exponáty – novinky, aj „netrendové“ modely, ktoré zachytil objektív našich fotoaparátov.

Nemusíte teda nikam cestovať (ale môžete, ak by ste chceli...), stačí klikať na fotografie v galérii a budete mať po prvých „predkrmoch“ ako aj po prvej časti fotogalérie za sebou aj druhý diel virtuálnej prehliadky výstavných plôch.

Navštívte teda Ženevu znova a pozrite sa v druhej časti galérie, čo sa ešte dá vidieť v jednotlivých expozíciách.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo