2015-03-04 08:35:00
Seat 20V20 sa predstavil
Seat 20V20 sa predstavil už v predvečer autosalónu na akcii Group Night
Zdroj: Seat

Autosalón Ženeva: Seat 20V20 je koncept budúceho kompaktného SUV

Španielsky výrobca v Ženeve odhaľuje strategickú víziu svojej budúcnosti v podobe štúdie 20V20.

Tento showcar je predjazdcom novej stratégie značky, ktorá má svoj pohľad zaostrený na rok 2020 (označenie konceptu znamená Vision 2020). Je to SUV, ktoré nastavuje latku budúcej úrovne španielskej značky a ďalej rozvíja reč jej dizajnu.

Už na prvý pohľad zanechá koncept 20V20 dobrý dojem svojim mohutným vzhľadom s  ostrosťou výrazu. Spája v sebe dynamickú siluetu štvordverového športového coupé s génmi SUV a variabilitou automobilu kombi strednej triedy.  S dĺžkou 4,659 metrov, s 20-palcovými kolesami a s expresívnym výrazom vďaka adaptívnym Full-LED predným reflektorom, pôsobí veľmi športovo a robustne.

Rázvoru náprav patrí z celkovej dĺžky až 2 791 mm, z čoho budú samozrejme profitovať cestujúci. Interiér ponúka veľkorysý priestor a prémiovú atmosféru pre piatich pasažierov. Vozidlo je vybavené kompletným balíkom najmodernejších asistenčných systémov vodiča, čo znamená maximálnu úroveň komfortu aj bezpečnosti jazdy.

Zdroj: Seat
Zdroj: Seat

Poriadne veľká je aj svetlá výška, ktorá sa končí zhruba vo výške polosí. Vyduté blatníky auto opticky výrazne rozširujú. Zadná partia auta je dlhšia s nízko sa zvažujúcou strechou. Ostro tvarované sú aj koncovky výfukov, nárazník a aj zadné svetlá s nízkym profilom.

Podľa SEATu sa pod kapotu má montovať akýkoľvek motor TSI s výkonom do 221 kW (300 kW) alebo TDI do 177 kW (240 k), pričom k slovu príde aj pohon plug-in hybrid. Krútiaci moment na kolesá prenáša prevodovka DSG cez elektronicky riadený pohon všetkých štyroch kolies oboch náprav.

Zdroj: Seat
Zdroj: Seat

V predvečer autosalónu sa na akcii s príznačným názvom Volkswagen Group Night predviedli aj ďalšie modely a novinky koncernu VW. Koncept 20V20 mezi nimi nemohol chýbať:

Komentáre k článku


Stream naživo