2017-04-24 14:20:00
Veľkolepá slovenská premiéra modelu
Veľkolepá slovenská premiéra modelu Škoda Kodiaq
Zdroj: Jan Zemiar

Autosalón Bratislava sa začína už zajtra, čo prinesú Škoda, Peugeot a Mini?

Jarné prehliadky automobilových noviniek na výstavisku Incheba je už naozaj za dverami

Každá z automobiliek sa snaží priniesť zaujímavé exponáty a zaujať motoristov. Už sme vám v priebehu minulého týždňa priniesli komplexné (a kompletné) informácie o novinkách jednotlivých značiek, ale tiež podrobnejšie údaje. Dnes nám ešte zostal prehľad niektorých z tých, ktoré budú patriť k najzaujímavejším pre väčšinu návštevníkov Autosalónu.

Rekordných sedem noviniek na čele s novým modelom Škoda Kodiaq Scout predstaví ŠKODA v slovenskej výstavnej premiére na bratislavskom Autosalóne. V expozícii značky návštevníci nájdu aj inovované modely Rapid, Rapid Spaceback a Citigo, ako aj vynovený model Octavia vo verziách RS a Scout.

Škoda pripravila pre návštevníkov aj unikátnu prezentáciu svojho konceptu prvého elektromobilu VISION E vo virtuálnej realite. Značka navyše ponúkne na vybrané modely s novým úsporným a výkonným motorom 1,0 TSI špeciálny TURBO bonus 500 eur a ďalšie výhody s úsporou do 2 850 eur. Expozíciu ŠKODA AUTO nájdu fanúšikovia značky v hale B.0 na výstavisku Incheba Expo Bratislava.

Zdroj: Škoda auto

Najväčším lákadlom bude Škoda Kodiaq – Auto roka 2017 v SR. Po premiére v Ženeve sa predstaví na  bratislavskom Autosalóne jedinečné SUV Škoda Kodiaq  Scout vo verzii pre jazdu v náročnejšom teréne. Spolu s modelom Škoda Kodiaq 2,0 TDI 4x4 vo vyhotovení Style bude patriť k najväčším lákadlám Autosalónu.

Prostredníctvom virtuálnej reality si budú môcť návštevníci pozrieť štúdiu VISION E, ktorá mala len pred niekoľkými dňami svetovú premiéru na autosalóne v Šanghaji. Je to prvá štúdia s čisto elektrickým pohonom vo viac ako 120-ročnej histórii spoločnosti. S úsporným a výkonným lítium-iónovým akumulátorom a inteligentnou rekuperáciou dosahuje dojazd až 500 km na jedno nabitie. Škoda VISION E okrem toho môže tiež jazdiť úplne autonómne, pretože disponuje funkciou autonómneho riadenia úrovne 3.

Zdroj: Škoda auto

S rozsiahlou modernizáciou exteriéru a prepracovaným interiérom vstupuje do predaja i na  bratislavský Autosalón aj nový automobil ŠKODA CITIGO. Na návštevníkov čakajú aj ďalšie modely z dielne mladoboleslavskej automobilky: Fabia aj športovo ladená Fabia Combi Monte Carlo aj vlajková loď Superb v emotívnej verziiSportline a vo verzii Combi. Súčasťou expozície bude aj Škoda Shop, ktorý ponúkne fanúšikom značkové produkty a oblečenie z kolekcie Škoda.

Značka Peugeot sa pripravila tiež zodpovedne a má aj čo ukázať. Na výstavnej ploche predstaví ako slovenskú premiéru nový Peugeot 5008 SUV. Tento model sa pričlení  k najdôležitejšej aktuálnej produktovej ofenzíve - k modelom Peugeot SUV a to  k modelom 2008 a 3008.

Ďalej sa predstavia : slovenská premiéra nový Peugeot 301, Auto roka 2017 (Car Od The Year) Peugeot 3008  v dvoch verziách - 3008 GT a 3008 Allure a kompletnú zónu SUV doplní tiež Peugeot 2008 GT LINE.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: gims.swiss

Slovenský model  PEUGEOT 208  sa predstaví vo verzii ALLURE 1,2 PureTech 110k EAT 6. Neodmysliteľnou súčasťou expozície budú aj modely: 508RXH, 308 Allure, 308 SW GT, Peugeot Partner a Peugeot Traveller. Návštevníci  môžu si vychutnať nový PEUGEOT 3008 aj v zóne virtuálnej reality. K dispozícií totiž bude zariadenie virtuálnej reality Samsung Gear VR. Toto zariadenie umožňuje klientovi prostredníctvom pôsobivej technologickej prezentácie spoznať 3D online navigáciu a vyskúšať mnoho dostupných systémov pomoci pri riadení, čo mu pomôže pri výbere. 

Nahraných je osem didaktických zážitkov, ktoré ilustrujú tieto systémy, ako Advanced Grip Control, Hill Descent Control (HADC), Systém automatického núdzového brzdenia (Active Safety Brake), Upozornenie na riziko kolízie (Distance Alert) a Systém detekcie neúmyselného vybočenia z jazdného pruhu (Active Lane Departure Warning).

Všetky systémy pomoci pri riadení, ktoré sú dostupné na úplne novom PEUGEOT 3008, predstavujú prvú etapu k autonómnosti vozidiel do roku 2020.

Zdroj: Mini

Na prvý pohľad malá, ale významná slovenská premiéra sa odohrá aj na výstavnej ploche značky Mini, kde sa predstaví MINI John Cooper Works Countryman. Noviniek bude podstatne viac – nájdete ich napríklad v predchádzajúcom článku.

Komentáre k článku


Stream naživo