2016-04-18 17:19:18
Ford na autosalóne v
Ford na autosalóne v Bratislave 2016
Zdroj: Ján Hargaš

Ford privezie na bratislavský autosalón Focus RS, nové SUV Edge aj Mondeo hybrid

Nádielka noviniek na autosalóne v Bratislave bude bohatá aj pod modrým oválom.

Ford tak ako každoročne aj toho roku v predvečer otvorenia autosalónu v Bratislave zvolal novinársku obec, aby poukázal na vozidlá, ktoré si na bratislavský autosalón prichystal. Šikovne tak získal pozornosť médií ešte predtým než "to" vypukne. Tentokrát je nám jasné, že pre slovenského automobilového fanúšika bude ponuka zaujímavá aj v stánku pod modrým oválom.

Ford v minulom roku nelenil a pripravil hneď niekoľko veľkých noviniek. Rovnaké tempo obnovy modelového radu chce udržať aj tento rok, na niekoľké z noviniek sa budete môcť pozrieť aj na bratislavskom autosalóne v Inchebe. Na výstavnej ploche budete môcť nájsť Fiestu ST, Galaxy, S-MAX a ďalšie staršie modely značky. To ale nie je všetko. 

Na výstavisko si privezie aj novinku, ktorá spomedzi všetkých získala najväčší mediálny záujem – najšportovejší hatchback aký Ford kedy vyrobil – Focus RS s výkonom 350 koní a pohonom 4x4. Bratislavskému divákovi sa navyše ujde pohľad na skutočný unikát – na autosalóne si bude môcť prezrieť vozidlo, ktoré predstavil Ken Block – teda predprodukčný model v špecifickej farbe a vyhotovení, ktoré si nemožno objednať.

Zdroj: Ján Hargaš

Ďalšou veľkou novinkou bude Ford Mondeo hybrid. Ford sa rozhodol ponúknuť hybridné Mondeo v cene porovnateľnej s naftovým Mondeom. Za 31 180 eur získa zákazník buď naftové Mondeo s motorom 2,0 TDCi 110 kW vo výbave Titanium s automatickou dvojspojkovou prevodovkou PowerShift, alebo automobil s výkonom 137 kW, automatickou prevodovkou eCVT a takmer identickou výbavou Titanium hybrid, ktorý má Podkapotou silný atmosféricky benzínový dvojlitrový štvorvalec doplnený elektrickým motorom. Vďaka tejto kombinácii zrýchli hybridné Mondeo z 0 na 100 km/h za 9,2 sekundy. Priemernú spotrebu v meste má na úrovni 2,0 litra, mimo mesta 5,0 a emisie 99 g/CO2. Ford tak z hybridného vozidla urobil reálnu alternatívu, minimálne tabuľkovo, ako veľmi je konkurencie schopné sa dozvieme v redakčnom teste.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Ďalšou veľkou novinkou, ktorá sa ešte len chystá na slovenského zákazníka, je naturalizovaný Američan Ford Edge. Luxusné SUV bude v Európe dodávané vo dvoch motorizáciách – buď 2,0 TDCi s výkonom 180 koní, alebo 2,0 TDCi biturbo s výkonom 210 koní. Cena veľkého SUV sa bude pohybovať okolo 45-tisíc eur v bohatej výbave.

Zdroj: Ján Hargaš

Ford na autosalón privezie aj pick-up Ford Ranger. Faceliftovaný model je nielenže riadny pracovný nástroj, dokáže čeliť aj rozmaznaným SUV, navyše ich poľahky prekoná v teréne. Viac o ňom zistíte tu.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo