2016-04-18 13:40:00
Autosalón Bratislava 2016 bude
Autosalón Bratislava 2016 bude najsilnejší
Zdroj: incheba

Autosalón v Bratislave prináša množstvo noviniek – II.

Už (po)zajtra to vypukne! Začína sa 26. ročník výstavy automobilov AUTOSALÓN v bratislavskej Inchebe.

Bude v dňoch 19. – 24. apríla 2016, pričom prvý deň je určený pre novinárov. Otvorené bude od stredy 20. apríla až do soboty denne od 09:00 do 19:00. V posledný deň, 24. apríla sa autosalón končí o 18:00. Takmer 50 vystavovateľov, z ktorých sme vám už niektorých predstavili, obsadilo výstavné priestory v Halách A1, A2, B0, B1, B2, D a na voľných plochách. Návštevníkov isto zaujme viac ako 60 slovenských výstavných premiér. Väčšina z nich si to do Bratislavy namierila zo ženevského autosalónu, niektoré ešte z jesenného frankfurtského. Poďme sa pozrieť ešte na niektoré značky a ich expozície podrobnejšie.

FORD

Ford na bratislavskom autosalóne predstaví po prvý krát modely Nový Ford Edge, Nový Ford Focus RS, Nový Ford Ranger a Ford Mondeo Hybrid. Okrem toho sa na výstavnej ploche predstavia aj športové modely Ford Fiesta ST a Ford Mustang a časť expozície bude venovaná „štvorkolkám“ Ford Kuga, Ford Mondeo, Ford S-MAX a Ford Galaxy. Vystavené budú aj obľúbené modely Ford Fiesta, Ford Focus, C-MAX a Ford Grand C-MAX. Viac podrobností nájdete v samostatnom článku.

NISSAN

Nissan ukáže nový elektromobil Nissan Leaf 30kWh s dojazdom až 250 km a najnovšiu verziu modelu Navara NP300 s kódovým označením D23, ktorá prináša do segmentu pracovných pick-upov technológie známe skôr z crossoverov, kde sa v európskej verzii snaží poskytnúť viac komfortu. Ako sme už informovali, bude tam aj Nissan GT-R 2017.

Zdroj: Nissan
Zdroj: Nissan

RENAULT

V Bratislave predstaví očakávanú novinku Talisman vo verzii kombi - Talisman Grandtour. Spoločnosť na výstavnej ploche mu bude robiť (podľa hlasovania vyše 11 800 čitateľov auto magazínu Auto Zeitung) Najkrajšie kompaktné vozidlo roka 2016 – nový Mégane GT. Rodinu Renault vozidiel doplní nový Mégane vo verzii Bose a crossovery Kadjar a Captur.

Zdroj: Renault

Zdroj: Dacia

DACIA

 

Ani Dacia nezaostáva, na autosalóne predvedie nielen novú limitovanú sériu OPEN. Na vonkajšej expozícii značky Dacia budete mať možnosť vidieť tieto modely: Sandero, Dokker, oba v limitovanej sérii OPEN, Duster s pohonom všetkých štyroch kolies, priestranný a praktický Logan MCV, rodinný sedem-miestny model Lodgy a pre podnikateľov zaujímavý model Dokker Van.

VW

Značka Volkswagen na bratislavskom autosalóne bude vystavovať v spoločnej expozícii s bratislavským závodom Volkswagen Slovakia, a.s., ktorý v tomto roku oslavuje 25. výročie založenia. Na ploche s rozlohou 1315 m2, čo je najväčšia expozícia na tohtoročnom autosalóne, bude vystavená kompletná ponuka osobných a úžitkových vozidiel, ako aj jeden exponát z bratislavského závodu. Návštevníci autosalónu po prvý raz uvidia 8 nových modelov, ktoré prichádzajú na slovenský trh v tomto roku.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: VW

Najčerstvejšou novinkou, ktorá mala svetovú premiéru začiatkom marca na ženevskom autosalóne, bude modernizovaný up!. Jedným z ťažiskových modelov značky Volkswagen na Slovensku v tomto roku bude Tiguan novej generácie. Novinkou na slovenskom trhu sú aj dve špeciálne verzie populárneho modelového radu Passat - Passat Alltrack môže vďaka zväčšenej svetlej výške jazdiť aj mimo  spevnených ciest. Zvlášť ekologickú verziu predstavuje Passat GTE s pohonným agregátom plug-in hybrid. Atraktívnou novinkou je Beetle Dune. Vyrába sa s uzavretou karosériou aj ako kabriolet.

Značka Volkswagen úžitkové vozidlá bude mať okrem pikapu Amarok všetky exponáty ako slovenské výstavné premiéry. Jednou z nich je nový Multivan.  Ani v aktuálnej šiestej generácii modelu T nechýba obytný model California. Vyrába sa v troch verziách, označených Beach, Coast a Ocean. Novinkou v ponuke je model Caddy Alltrack. Nahrádza verziu Cross pri predchádzajúcej generácii a je k dispozícii ako skriňová dodávka aj ako osobná verzia.

Aj ďalšie značky si pripravili zaujímavé premiéry, bude sa na čo pozerať.

Exclusive  Salon

Neprehliadnuteľný dizajn, extrémne výkony motorov a všadeprítomný luxus. Také vlastnosti majú automobily predstavené počas Autosalónu v špecializovanej sekcii luxusných tovarov a služieb Exclusive  Salon. Ten prináša nielen reprezentatívne limuzíny, ale aj športové autá so stovkami koní pod kapotou. Pozornosť automobilových nadšencov si určite vyslúžia modely značky Rolls Royce – Wraith a Ghost; Aston Martin; ale aj exkluzívne automobily značiek Lamborghini a Bentley.

Autosalón okrem komplexnej prehliadky automobilov prináša aj bohatý sprievodný program. Budete si môcť vyskúšať, ako sa správajú jednotlivé vozidlá na ceste počas testovacích jázd – tento rok na modeloch značiek Citroën , FIAT, Hyundai, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault. Z odborných podujatí sa uskutoční kuriérsky test úžitkových vozidiel. Na fanúšikov najrôznejších úprav a vylepšení čaká v nedeľu obľúbené otvorenie tuningovej sezóny.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo