2016-04-15 11:29:56
Škoda Superb SportLine
Škoda Superb SportLine

Autosalón v Bratislave prináša množstvo noviniek – I.

Už 26. ročník výstavy automobilov AUTOSALÓN v bratislavskej Inchebe bude v dňoch 19. – 24. apríla 2016.

Prvý deň (19. apríl) je určený pre novinárov, no už od 20. apríla si budú môcť návštevníci pozrieť expozície jednotlivých značiek. Na podujatí sa zúčastnia aj značky BMW a MINI prostredníctvom bratislavského BMW predajcu Group M a MINI predajcu Auto Palace Bratislava. Tretiu expozíciu vytvorí BMW Veteran Club.

Okrem toho sa predstaví v slovenskej premiére aj Opel Astra Sports Tourer, Mokka X a tiež športovo ladený model Škoda Superb SportLine s ďalšími modelmi značky s okrídelnýmn šípom.

BMW

V stánku BMW v hale D budú magnetom hlavne športové automobily BMW M6 GT3 a BMW M2. Časť stánku bude koncipovaná v duchu „Minulosť stretáva budúcnosť“. Tu sa predstaví elektrické BMW i3, plug-in hybrid BMW i8 a vlajková loď BMW radu 7 v kontraste s historickým vozidlom BMW Isetta. Vystavovateľ a predajca Group M bude spoluorganizátorom súťaže o automobil BMW na 3 mesiace. Do súťaže budú zaradené všetky vyplnené a odovzdané vstupenky. Žrebovanie sa uskutoční v posledný deň výstavy.

MINI

Milovníci unikátneho štýlu si budú môcť v exteriéri pred vstupom do haly B, v rámci výstavného priestoru MINI predajcu spoločnosti Auto Palace Bratislava, otestovať novú generáciu modelu MINI Cabrio John Cooper Works a MINI Clubman. V oboch prípadoch pôjde na autosalóne o slovenskú premiéru. Okrem prezentácie vozidiel a chill-out zóny bude pre návštevníkov stánku MINI pripravené žrebovanie o exkluzívne ceny z MINI Collection a o zapožičanie MINI Clubmana na pol roka.

 BMW Veteran Club

Predseda BMW Veteran Clubu Tibor Kovács uviedol, že, klub vystaví v rámci expozície jedinečný prierez historických vozidiel z aktuálne oslavovanej storočnej histórie BMW. Dodal, že „súčasťou budú detailne zreštaurované automobily v celkovej finančnej sume presahujúcej „šesť núl“. Jej unikátnosť je daná aj tým, že ďalšie podobné zoskupenie veteránov sa dá vidieť najbližšie až v Mníchove, v BMW Museum.“

Návštevníci Autosalónu sa môžu tešiť napríklad na:

BMW Dixi Ihle Sport

BMW 326 Cabrio 4-dv.

BMW 2002

BMW 3.0 CSi

BMW 518 Frontspoiler

BMW 635 CSi

BMW Z1

BMW 850 Ci

BMW 1800 Ti Rennwagen

OPEL

V Bratislave sa predstaví ako jedna z hlavných noviniek aj nový Opel Astra Sports Tourer. Práve tento model sa podieľa na veľmi úspešnom celoeurópskom predaji áut s bleskom v znaku: od januára do konca marca sa v Európe predalo približne 303 000 automobilov Opel, čo predstavuje medziročný nárast o 24 000 kusov, resp. o 8 percent, čím prekonal rast európskeho trhu, ktorý v rovnakom období vzrástol iba približne o 5 percent.  

Zdroj: Opel
Zdroj: Opel AG

Opel zvýšil svoj trhový podiel v Európe na 6 percent a nemecká automobilka po prvý raz po piatich rokoch prekonala za prvý štvrťrok hranicu 300 tisíc predaných automobilov. Slovenským predajcom automobilov Opel sa za prvý štvrťrok 2016 podarilo predať 1231 nových osobných a ľahkých úžitkových automobilov, čo predstavuje medziročný nárast o neuveriteľných 61 percent a najlepší prvý kvartál za posledných 20 rokov! Na výborných výsledkoch sa výrazne podieľala nová Astra, z ktorej sa za január až marec predalo 607 kusov.

Okrem Astry bude ďalším ťahákom na autosalóne a druhou slovenskou premiérou na Autosalóne Mokka X, ktorá sa na trhu objaví v druhej polovici tohto roka.

ŠKODA

Okrem exkluzívnej slovenskej premiéry športovo ladeného modelu Škoda Superb SportLine zažije výstavnú premiéru na slovenskom trhu aj v atraktívnev outdoorovej verzii Fabia Combi ScoutLine a tiež nová nabrúsená Octavia RS s pohonom všetkých kolies.

Najdôležitejším identifikačným znakom modelu ŠKODA Superb SportLine so športovými dizajnovými prvkami v exteriéri aj v interiéri a bohatou výbavou sú čierne 18 alebo 19-palcové kolesá z ľahkých zliatin, vyšší stupeň tónovania bočných skiel od stĺpika B dozadu a skla piatych dverí a o 15 mm znížený športový podvozok. V interiéri je okrem iného aj navigačný systém Columbus, Sound System CANTON, kožou obšitý trojramenný športový volant a kožou obšitá hlavica radiacej páky, športové sedadlá s exkluzívnym čalúnením, pedále v hliníkovom prevedení a ozdobné lišty v karbónovom dekore.

Novinkou bude špeciálny stánok s prezentáciou E-shopu značky a nebude chýbať ani zaujímavý program vrátane autogramiády slovenskej hokejovej reprezentácie. Expozíciu ŠKODA AUTO nájdu fanúšikovia značky v hale B.0 na výstavisku Incheba Expo Bratislava.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Na výstavisku nájdu fanúšikovia značky aj modely: Citigo, Fabia Joy+, Fabia Combi ScoutLine, Rapid Spaceback ScoutLine, Rapid Monte Carlo, Octavia Combi, Octavia RS 4x4, Octavia Combi Scout, Yeti Outdoor a Superb Combi L&K.

ŠKODA pripravila pre záujemcov o kúpu nového automobilu aj špeciálny autosalónový bonus 300 eur na modely ŠKODA Citigo, Fabia, Rapid, Yeti či Octavia. Ponuku, vrátane najlepšieho financovania na jednotku s mesačnou splátkou len 1 % z ceny automobilu, môžu fanúšikovia značky využiť do 24. apríla na autosalóne v Bratislave, ako aj u všetkých predajcov ŠKODA na Slovensku.

Okrem spomínaných značiek budú vystavovať novinky aj ďalší výrobcovia. Ich ponuku vám predstavíme v pondelok.

red.

Komentáre k článku


Stream naživo