2015-04-14 04:00:00
Automobilový sviatok v Bratislave
Automobilový sviatok v Bratislave
Zdroj: incheba

Novinky v Bratislave majú aj BMW, Honda, Hyundai, Jaguar, Opel, Rover, Renault a ďalší

Prípravy sa skončili, dnes je deň D. Otvorili sa brány a prezentujú sa horúce automobilové novinky.

Pre motoristov sa to všetko začne až zajtra. Dnešný deň je určený pre novinárov a pozvaných odborníkov. Napriek tomu vám predstavíme ďalšiu várku exponátov, ktoré rozbúšia nejedno srdce. Nielen mužské, hoci tí to majú ťažšie, lebo okrem krásnych áut nájdu aj ďalšie krivky - hostesiek...

Poďme sa pozrieť, čo sa v Bratislave „urodilo“ z automobilovej ponuky. Veľká väčšina zo slovenských  výstavných  premiér sa predstavila na najvýznamnejšom jarnom autosalón v Ženeve. Odtiaľ putovali rovno do Bratislavy, kde sa odohrá pár stredoeurópskych premiér. Niektoré z nich sme už avizovali, teraz si predstavme stručne ďalšie.

Značka BMW sa opäť objaví na bratislavskom Autosalóne. Nový predajca BMW na Slovensku – spoločnosť Group M  sídliaca na Harmincovej ulici v Bratislave – predstaví novinárom a návštevníkom tejto motoristickej udalosti osem modelov mníchovského výrobcu. Najväčším lákadlom stánku Group M bude pretekársky špeciál BMW M4 DTM, ktorý vybojoval majstrovský titul v nemeckom šampionáte cestovných vozidiel a športový plug-in hybrid BMW i8. Z najnovších modelov bude v slovenskej premiére vystavené aj nové BMW radu 1. Na záver Autosalónu predajca Group M poskytne jednému vyžrebovanému návštevníkovi bezplatné zapožičanie sedanu BMW radu 3 na tri mesiace.

Po dlhšom čase čakania si môžete pozrieť trojicu nových modelov značky Honda. Na stánku Hondy budú totiž slávnostne odhalené 3 slovenské premiéry. Honda Civic TypeR, Honda HR-V a Honda Jazz. Je to po prvý krát kedy sa motoristický sviatok na Slovensku stáva pre Hondu centrom stredoeurópskeho regiónu.

„Najväčších hviezd“ na autosalóne bude určite viac. Netýka sa to však len značky s hviezdou v znaku... Medzi najväčšie hviezdy autosalónu bude patriť nový Hyundai Tucson. Najmodernejšie SUV s veľkými ambíciami sa tak prvýkrát predstaví aj slovenským motoristickým fanúšikom, aby sa mohli presvedčiť, v čom spočívajú jeho silné stránky. Okrem hlavnej novinky sa predstavia aj faceliftované modely i30, i40 a ix20. Prvé dva menované budú k dispozícii aj na testovacích jazdách, druhý a tretí menovaný zažijú svoju slovenskú premiéru. Ku krásnym autám patria aj krásne ženy. Hyundai je oficiálnym partnerom Miss Slovensko 2015 a na stretnutí s novinármi sa predstavia aj finalistky tejto súťaže. Tá najkrajšia z nich si už čoskoro vychutná jazdu v novom Hyundai i20.

Významné novinky predstaví spoločnosť Jaguar Land Rover. Slovenskú výstavnú premiéru absolvuje nová športová limuzína Jaguar XE a všestranné SUV Land Rover Discovery Sport.

Jaguar XE s pohonom zadných kolies je vozidlo určené skutočne pre vodiča. Vďaka prepracovanej ľahkej karosérii, aerodynamickému dizajnu, luxusnému interiéru, mimoriadnym jazdným vlastnostiam a jednoduchému ovládaniu nanovo definuje koncept športovej limuzíny.

Automobilka Land Rover predstavuje najvšestrannejšie kompaktné SUV. Vďaka pokrokovým inteligentným technológiám, vrátane unikátneho systému Terrain Response®, sa nový Land Rover Discovery Sport cíti ideálne na každom povrchu.

V expozícii značky Opel čaká na všetkých záujemcov najnovvší prírastok v rodine áut s bleskom v znaku, teda okrem iných modelov nový Opel ADAM S. Malý krásavec s motorom 1.4 Turbo a výkonom 110 kW (150 k) práve vstupuje na slovenský trh.

Na stánku Renault je neprehliadnuteľná nová identita značky, v rámci ktorej sa predstavia výhradne novinky, ktoré ju už nesú: Renault Espace, Renault Kadjar, Renault Captur Helly Hansen, Renault Clio GT a Renault Twingo. Úplne revolučné auto je nový Renault Espace preto si vyžaduje aj revolučnú uvádzaciu kampaň. Tvárou modelu Espace sa stal americky herec Kevin Spacey, ktorého poznáte napríklad z filmu „Američan Beauty“, ci zo seriálu „House of Cards“. Na autosalóne predstavia aj cenu nového Renaultu Espace.

Vidieť všetkých takmer 80 slovenských výstavných premiér od 35 vystavovateľov môžete, ak si v pohodlí domova kúpite vstupenky exkluzívne on-line cez Predpredaj.sk

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo