2020-06-05 02:00:00
Stromy, značky, 2,5 promile
Stromy, značky, 2,5 promile
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

Vyváľané značky, auto medzi stromami, ale aj salto mortale

5. júna – Keď dvaja robia to isté, nemusí to dopadnúť rovnako.

      Platí to aj v prípade rovnakého množstva alkoholu v krvi. Následky nemusia byť totožné. Polícia v Brezne obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 25-ročnú Michaelu z Polomky. Opitá havarovala na osobnom aute v nedeľu 24.5. v skorých ranných hodinách.

      V obci Pohorelská Maša vodička na ceste I/66 zapríčinila dopravnú nehodu, pretože sa plne nevenovala vedeniu auta (ako by aj mohla, keď mala poriadne uhnuté..!). V ľavotočivej zákrute prešla mimo cesty, kde pravou bočnou časťou narazila do stromov pri ceste.

Zdroj: KR PZ
Zdroj: KR PZ Košice

      Prednou časťou auta narazila do dopravnej značky označujúcej začiatok obce a následne do dopravnej značky, ktorá označuje hlavnú cestu. Po tomto náraze auto ešte odhodilo do stromu. Vodička sa iba ľahko zranila. Pri dychovej skúške nafúkala 2,65 promile alkoholu! Po zadokumentovaní dopravnej nehody jej policajti zadržali vodičský preukaz.

Celkom iný priebeh mala nehoda, ktorá sa stala o pár dní skôr

      Bolo to ešte v piatok 22.5. medzi Bottovom a Pavlovcami. Nehoda sa stala o 16:50. Vtedy 66-ročný vodič auta počas jazdy smerom na križovatku Pavlovce - Jesenské, po prejdení miernej ľavotočivej zákruty už v rovnom úseku cesty, zišiel s autom k pravej krajnici a následne vošiel do priekopy.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Po náraze do svahu auto vyhodilo a viackrát sa prevrátilo, vodiča z vozidla vymrštilo (zrejme nebol pripútaný), pričom utrpel mnohopočetné zranenia.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Na miesto bol privolaný záchranný vrtuľník, ktorý zraneného previezol do nemocnice v Banskej Bystrici, kde vo večerných hodinách zraneniam podľahol. Pri súdnej pitve sa zisťovalo aj požitie alkoholu u vodiča a podľa predbežných výsledkov bol v krvi zistený alkohol, dokonca 2,50 promile...


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo