2020-04-25 02:00:00
Nehoda Čečejovce
Nehoda Čečejovce
Zdroj: KR PZ Košice

Stále to isté: buď alkohol, alebo rýchlosť, nehoda... a smrť

25. apríla – Včera (v piatok 24.4.) sa stala tragická nehoda v okrese Košice-okolie.

Okolo 11:30 došlo k tragickej dopravnej nehode v katastri obce Čečejovce medzi obcami Mokrance a Buzica. Žiaľ, vyhasol pri nej jeden ľudský život.

Podľa prvotných zistení osobné motorové vozidlo Opel zatiaľ z nezistených príčin zišlo z cesty a narazilo do stromu. V tom čase boli vo vozidle dve osoby. Jedna osoba (muž) svojim zraneniam na mieste podľahla, druhú (žena) so zraneniami a v šoku previezla posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby do nemocnice. Bližšie okolnosti poskytne polícia neskôr.

Zdroj: KR PZ Košice

Ďalšie informácie naznačujú, že za volantom bola pravdepodobne žena. Jej spolujazdec, žiaľ, nehodu neprežil. Z fotografie vraku auta je zrejmé, že nemal šancu. Zdemolované auto a zodratá kôra stromu poukazujú na prudký náraz.

Žene hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu až dvojročné väzenie

      Tentoraz sa to obišlo bez zranení, či horších následkov. Dôsledky však bude znášať 58-ročná vodička z okresu Ilava. Až dvojročný trest odňatia slobody jej hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu. To nebolo to jediné, čoho sa dopustila. Policajti v Dubnici nad Váhom tejto žene za volantom namerali pri dychovej skúške 1,48 mg/l alkoholu v dychu (3,08 promile). Pri opakovanej dychovej skúške policajti namerali 1,33 mg/l alkoholu v dychu (2,77 promile).

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Okrem toho policajti zistili, že vodičke zadržali v októbri 2019 trestným rozkazom okresného súdu vodičský preukaz na dobu dvoch rokov. Policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Trenčíne ju obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. To jej sumárne môže vyniesť až dvojročný pobyt za mrežami.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo