2020-04-19 01:26:00
Silvester a Nový rok
Silvester a Nový rok DPB
Zdroj: dpb.sk

DPB zavádza od zajtra mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zavádza od pondelka (20. 4.) mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov.

 Ide o dočasné úsporné opatrenie, ktorým dopravca reaguje na pokles počtu cestujúcich v mestskej hromadnej doprave (MHD), ktorý spôsobila situácia okolo pandémie nového koronavírusu. DPB deklaruje, že nepríde k žiadnej strate spojení, iba k miernemu predĺženiu čakania na spoje.

"Špeciálny režim 'pracovný deň (COVID-19)' sa dotkne predĺženia intervalov električkových a trolejbusových liniek. Tieto však budú kompenzované opätovným obnovením premávky posilovej linky 7 v hodinách rannej i poobednej špičky a udržaním intervalu liniek 33 a 211," informoval TASR vedúci odboru marketingu a komunikácie DPB Matej Michlík. Na linke 201 bude v rannej špičke každý druhý spoj premávať iba v úseku Hlavná stanica – Hraničná, cestujúci by preto mali venovať zvýšenú pozornosť označeniu cieľa trolejbusov.

Zmeny sa uskutočnia pre rozhodnutie bratislavského magistrátu ako objednávateľa dopravných výkonov DPB, na základe analýz riešenia optimálneho postupu pri zachovaní mobility obyvateľov i návštevníkov hlavného mesta a na základe výrazného prepadu tržieb DPB.

"Cestujúci bratislavskou MHD budú o zmenách na dotknutých linkách informovaní na každej zastávke zvýrazneným oranžovým stĺpcom v cestovných poriadkoch, ktorý bude platiť počas pracovných dní. Počas víkendov a sviatkov zostávajú v platnosti súčasné intervaly a rozsah dopravy," spresnil Michlík.

Linky, ktoré majú v cestovných poriadkoch uvedený stĺpec "školské prázdniny", budú v pracovných dňoch naďalej premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Ostatné linky budú v pracovných dňoch premávať podľa odchodov uvedených v stĺpci "pracovné dni", respektíve "pracovné dni (COVID-19)". V súvislosti s obnovením prevádzky v automobilovom závode Volkswagen Slovakia sa zároveň od pondelka obnovuje premávka liniek 25, 26 a 92 v plnom rozsahu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo