2020-04-15 01:00:00
Smrteľná nehoda v okrese
Smrteľná nehoda v okrese Galanta
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Polícia vyzýva: Zastavte to! Smrteľných nehôd je viac

Polícia prostredníctvom svojich facebookových stránok vyzvala vodičov k opatrnosti.

Veľkonočné sviatky síce boli toho roku iné, no predsa mali s predchádzajúcimi rokmi veľa spoločného. Aj tento rok vodiči sadali za volant v opojení návykovými látkami a opäť na voľných sviatočných cestách preceňovali svoje schopnosti. Zdá sa, že toho roku ešte výraznejšie, než obvykle. 

V priebehu niekoľkých dní tak prišlo o život pri 4 nehodách už 5 osôb. O viacerých z nich sme už písali. Jedna z nich sa odohrala v okrese Galanta. V aute Renault Megane sa viezli v nedeľu v noci traja pasažieri. 33 ročný vodič, 27 ročný spolujazdec a 14 ročné dievča. 

"Na ceste medzi obcami Kráľov Brod a Dolné Saliby nezvládol vodič riadenie, dostal šmyk, narazil do stromu a auto sa niekolkokrat prevrátilo do poľa. Po náraze prišli o život obaja muži, ktorí sedeli na predných sedadlách. Presné okolnosti a príčiny nehody polícia vyšetruje" píšu policajti na FB. 

Polícia dôrazne žiada vodičov, aby sa pred jazdou riadne pripútali a rýchlosť prispôsobili nie prázdnej ceste, ale svojim schopnostiam.

Mnohí vodiči sa navyše domnievajú, že v čase pandémie koronavírusu polícia nekontroluje požitie alkoholu za volantom. Z tohto omylu ich ale rýchlo vyviedli policajti z Košického kraja, ktorí za minulý týždeň zistili prítomnosť alkoholu u 18 vodičov, pričom 15 z nich nafúkalo viac ako jedno promile. Polícia v Košickom kraji zaznamenala aj osem dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol.

Vodiči by si mali uvedomiť nielen to, že polícia je tu stále a pokuty môžu prichádzať aj poštou. Najmä by si mali uvedomiť, že voľná cesta neznamená, že je nevyhnutné porušovať predpisy a za každých okolností tlačiť plynový pedál na podlahu. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, Polícia SR, FB

Komentáre k článku


Stream naživo