2020-04-12 02:00:00
Hazardér Žilina - Bytča
Hazardér Žilina - Bytča
Zdroj: KR PZ Žilina

Súčasná pandémia asi ničí pamäťové bunky podaktorým vodičom

12. apríla – Vodiči akoby zabudli, ale kontroly rýchlosti a na alkohol sa neskončili!

Ako by aj mohli, keď sú policajti stále na cestách. Stále sa však nájdu vodiči, ktorí si myslia, že na momentálne poloprázdnych cestách môžu „zabudnúť“ ubrať plyn.

      Jeden z takýchto „zábudlivcov“ na ceste neunikol policajnej hliadke. Svoju rýchlu jazdu za volantom predviedol vodič - hazardér na ceste medzi Žilinou a Bytčou.

Zdroj: KR PZ Žilina

Policajný radar mu v úseku, kde je povolená maximálne 90 km/hod. nameral rýchlosť až 170 km/hod.

Motocyklista si vyžiadal mastnú pokutu

      V obci Raková zaznamenal policajný radar takéhoto motorkára, ktorý si z prázdnej cesty urobil motorkársku dráhu.

Zdroj: KR PZ Žilina

V obci, kde je najvyššia povolená rýchlosť 50 km/ hod. mu policajti namerali 124 km/hod.

Jazdil bez prilby, bez povolenia a pod vplyvom alkoholu

      Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí podľa informácií polície na sociálnej sieti 31-ročný Bratislavčan. Tiež patrí k „zábudlivcom“: zabudol na prilbu, aj to, že jazdil napriek zákazu. Na čo však nezabudol, bolo, že sa pred jazdou posilnil a tak jazdil pod vplyvom alkoholu.

Zdroj: KR PZ Bratislava

      Podľa doterajších informácií jazdil motocyklista na Majerskej ulici, kde ho spozorovala dopravná polícia a podrobila kontrole. „Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že 31-ročný Bratislavčan má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 18 mesiacov, ktorý uplynie v auguste tohto roka,“ uvádza polícia. Dychová skúška preukázala hodnota 0,39 mg/l alkoholu v dychu, teda 0,81 promile. Aj opakované meranie bolo s pozitívnym výsledkom. Keďže muž kládol odpor, skončil zároveň v putách. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní.

      Vodiči! Polícia vám odkazuje, že napriek tomu, že policajti vykonávajú kontroly spojené s obmedzením pohybu, oni nezabudli a naďalej vykonávajú aj dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke,.

      To v preklade okrem iného znamená, že sa zameriavajú aj na kontrolu dodržiavania rýchlosti jazdy, či kontrolu ovplyvnenia návykovými látkami. Ak by ste si to nezapamätali takto, posielajú pekné video o prevencii – oplatí sa vidieť.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Žilina, KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo