2020-03-20 01:50:00
Polícia Maďarsko
Polícia Maďarsko Ilustračné foto

Hraničný priechod Komárno-Komárom zostáva zatvorený

Na základe rozhodnutia maďarskej strany zostáva hraničný priechod Komárno - Komárom zatvorený.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová uviedla, že nákladná a osobná doprava môže prekračovať hraničné priechody Čunovo - Rajka, Milhosť - Tornyosnémeti, Šahy - Parassapuszta. Cez hraničné priechody Medveďov - Vámosszabadi, Štúrovo - Esztergom a Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely bude môcť prechádzať iba osobná doprava.

Občania, ktorí bývajú alebo pracujú na území Maďarska, respektíve Slovenska najviac do 30 kilometrov od hraníc, môžu prekračovať hranice. Títo občania sa budú musieť pri hraničnej kontrole preukázať platným dokladom totožnosti, pobytovou kartou a potvrdením od zamestnávateľa alebo pracovnou zmluvou, priblížila Bárdyová.

"Slovenská strana neustále komunikuje a hľadá riešenia s maďarskou stranou na prijatie čo možno najlepších postupov v záujme eliminácie šírenia nového koronavírusu, umožnenie a zabezpečenie čo možno najrýchlejšieho pohybu tovaru a zabezpečenie zásobovania najmä potravinami a zdravotníckeho materiálu," uviedla Bárdyová.

Maďarský minister vnútra Sándor Pintér informoval slovenskú ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD) o opatreniach obmedzujúcich dopravu. Tie zaviedla maďarská vláda s cieľom čeliť následkom pandémie nového koronavírusu, vysvetlila Bárdyová. Naďalej sa podľa Bárdyovej budú snažiť o zachovanie bezpečnej a hladkej premávky, a preto vytvorili humanitárne koridory pre bezpečnú dopravu.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo