2020-03-19 01:05:00
Vlak ZSSK Petržalka
Vlak ZSSK Petržalka
Zdroj: TASR

ZSSK ubezpečuje cestujúcich, že neruší predaj lístkov

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ubezpečuje cestujúcich, že predaj cestovných dokladov neruší.

Predaj lístkov bol od 16. marca zrušený len v 66 menších staniciach, kde predaj vykonávali zamestnanci Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Cestujúci si podľa neho môžu aj naďalej zaobstarať lístky viacerými spôsobmi. Vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s výskytom nového koronavírusu však odporúča najmä zakúpenie lístkov cez mobilnú aplikáciu Ideme vlakom či cez responzívny e-shop ZSSK. K dispozícii sú naďalej aj osobné pokladnice na celom území SR. Kováč však upozornil, že ZSSK od 16. marca zatvorila všetky svoje zákaznícke centrá a rezervačné pracovisko pre osobné vybavovanie.

"Národný dopravca zároveň opakovane upozorňuje cestujúcich, že vzhľadom na vážnosť situácie je nevyhnutné, aby mali pri nákupe cestovných dokladov v osobných pokladniciach a vo vlaku všetci na tvári ochranné rúška, prípadne si ústa a nos prekryli šatkou či šálom. V prípade, že tak neurobia, môžeme ich vylúčiť z prepravy. Cestujúcich tiež prosíme, aby pri platbe uprednostnili platobné karty a obmedzili tak osobný kontakt," zdôraznil hovorca.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo