2020-03-14 02:00:00
Nehoda Koliňany
Nehoda Koliňany
Zdroj: KR PZ Nitra

Nedal prednosť a nezastavil; mladík na bicykli zrážku neprežil

14. marca – Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 56-ročný Miloš zo Žiliny.

V pondelok 9. marca spôsobil dopravnú nehodu na jednej zo žilinských križovatiek. Ako informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík, dychová skúška u neho preukázala požitie alkoholu.

„Obvinený muž krátko po 11:00 viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po vedľajšej ceste, vošiel s ním do križovatky. Tam došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom Škoda Fabia, ktoré viedla po hlavnej ceste 23-ročná vodička.

 

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

Po dopravnej nehode obvinený muž s vozidlom nezastavil a pokračoval v jazde na neďalekú parkovaciu plochu, kde zostal stáť,“ uviedol Moravčík.Dopravná nehoda sa zaobišla bez zranení, oboch účastníkov nehody podrobili policajti dychovej skúške na alkohol.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

„Kým u vodičky alkohol zistený nebol, obvinený muž nafúkal 0,57 mg/l (1,19 promile). Policajti obvineného muža po zadržaní eskortovali na policajný útvar,“ informoval Moravčík s tým, že polícia spis predloží prokurátorovi aj s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Mladý vodič zrazil 18-ročného cyklistu, ten neprežil

Medzi obcami Kolíňany a Čeľadice v nitrianskom okrese došlo k tragickej udalosti, pri ktorej zahynul 18 ročný maturant. Ten prechádzal na svojom bicykli v blízkosti miestnej vodnej nádrže v tmavom oblečení a bez osvetlenia bicykla práve v čase, keď tadiaľ prechádzal iný mladý muž na osobnom aute.

Zdroj: KR PZ Nitra

Mladý šofér zrazil maturanta na bicykli. Ako informovala nitrianska krajská polícia, 20-ročný vodič zrejme neskoro zbadal o dva roky mladšieho cyklistu v tmavom oblečení a na neosvetlenom bicykli. Vodič začal brzdiť, auto dostalo šmyk, otočilo sa do protismeru a po zrážke s cyklistom zastalo v priekope.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

Osemnásťročný chlapec napriek pomoci záchranárov zraneniam podľahol. Vodičovi Alfa Romeo alkohol nezistili. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje. Začaté je trestné stíhanie pre usmrtenie..


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Žilina, KR PZ Nitra

Komentáre k článku


Stream naživo