2020-03-12 06:45:00
Nehoda Makovce
Nehoda Makovce
Zdroj: KR PZ Prešov

Nebol vraj „pijany“ bral pritom všetko, čo mu prišlo do cesty

12. marca – Odmietol dychovú skúšku, rozbor krvi ukázal, že mal „nakúpené“.

Vodič osobného motorového vozidla Škoda Felícia sa v pondelok 9.3. počas jazdy v obci Makovce (okres Stropkov) nevenoval plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke.

Prešiel v zákrute do protismeru, kde najprv narazil do oplotenia rodinného domu, potom do odstaveného osobného motorového vozidla, následne do ďalšieho oplotenia, plynovej a elektrickej prípojky a do odpadkového koša.

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

Keďže tento vodič odmietol dychovú skúšku, bola mu odobratá krv, pričom výsledok toxikologického vyšetrenia bol 1,55 promile.

Muž bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ako aj z trestného činu poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

Noc má zvláštnu moc, rána bývajú kruté...

Presvedčil sa o tom aj 38 ročný vodič osobného auta z Rimavskej Soboty. Skoro ráno si to namieril na cestu medzinárodného významu. Našťastie nehodu prežil a neublížil nikomu ďalšiemu.

Polícia v Rimavskej Sobote vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v stredu 4.3. ráno pred 5 hodinu na ceste I/16. 38-ročný vodič jazdil v smere od Lučenca na Rimavskú Sobotu.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Na mokrej ceste neprispôsobil svoje správanie situácii v cestnej premávke a poveternostným podmienkam, prešiel do protismeru, kde zišiel z cesty do priekopy a narazil do svahu.

Auto sa cez strechu prevrátilo a vyhodilo ho naspäť na cestu, kde ostalo prevrátené na pravom boku. Pri dokumentovaní dopravnej nehody sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota, ktorá v prepočte predstavuje približne 1,23 promile alkoholu. Vodič sa pri nehode ľahko zranil.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Poverený príslušník vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vyšetrovanie nehody bude ukončené v takzvanom superrýchlom konaní.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Prešov, KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo