2020-03-09 02:05:00
Nehoda Sobrance
Nehoda Sobrance
Zdroj: KR PZ Košice

Alkoholová hitparáda – súťaž na diaľku, kto vypije viac

9. marca – Je dve a viac promile alkoholu málo, alebo veľa? Za volantom na basu.

      Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 18-ročný muž z okresu Sobrance. Mladík v pondelok 2. marca nezvládol riadenie motorového vozidla a narazil do stromu. Následná dychová skúška uňho preukázala 2,06 promile, informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

      „V pondelok v skorých ranných hodinách 18-ročný muž z okresu Sobrance viedol motorové vozidlo, pričom v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam zišiel s vozidlom vľavo mimo vozovky do priekopy, kde narazil do kmeňa stromu,“ opísala udalosti dopravnej nehody polícia s tým, že policajti muža na mieste obmedzili na osobnej slobode.

Zdroj: KR PZ Trenčín

Vodička pod vplyvom alkoholu spôsobila nehodu v Horných Vesteniciach

      Ročné väzenie hrozí 45-ročnej Banskobystričanke, ktorá v pondelok 2.3. popoludní na ceste I/9 v katastri Horných Vesteníc (okres Prievidza) spôsobila pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu. Vodička už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informovala v utorok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      „Podľa doterajších zistení vodička osobného vozidla Huyndai i20 jazdila smerom od Novák na Trenčín a prešla do protismeru, kde sa bočne zrazila s protiidúcou dodávkou Fiat Ducato, ktorú riadil 22-ročný vodič z Prievidze. Vodič našťastie nestratil duchaprítomnosť a čelnej zrážke sa vyhol na krajnicu,“ uviedli policajti.
      Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške. „U vodiča dodávky bola dychová skúška negatívna. Vodička nafúkala 1,44 mg/l, čo predstavuje tri promile alkoholu. Zarážajúce je, že vodička s troma promile alkoholu mala namierené do takmer 50 kilometrov vzdialeného Trenčína,“ ozrejmila polícia.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Policajti škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 8000 eur. Pri dopravnej nehode sa nik nezranil. !Vodičku neminulo obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. O jej treste bude rozhodovať súd,“ dodali policajti.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín, KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo