2020-03-04 01:10:00
Autobusy SAD Zvolen
Autobusy SAD Zvolen Ilustračné foto
Zdroj: bystrica.dnes24.sk

Špeciálna komisia BB kraja pozýva dopravcu SAD Zvolen na spoločné rokovanie

Špeciálna komisia zložená zo zástupcov kraja a samospráv vyzývajú SAD Zvolen na rokovanie.

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) a zástupcovia samospráv v tomto regióne vyzývajú dopravcu SAD Zvolen, ktorý zabezpečuje prímestskú dopravu v kraji, na spoločné rokovanie. Zhodli sa na tom v utorok na prvom zasadnutí špeciálnej komisie v Banskej Bystrici. TASR o tom informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

Cieľom stretnutia bolo informovať zástupcov miest a obcí v BBSK o aktuálnej situácii a vývoji vzťahov s autobusovými dopravcami. Starostovia a primátori, rovnako ako vedenie kraja, považujú za najdôležitejšie priame rokovania.

"Zástupcovia regionálnych združení miest a obcí, zástupca krajského mesta i členovia dopravnej komisie Zastupiteľstva BBSK sa stretli s vedením BBSK, aby boli informovaní o aktuálnej situácii a vývoji vzťahov s autobusovými dopravcami. Zvolaním špeciálnej komisie župa naplnila prísľub, že starostov a primátorov bude pravidelne informovať o vývoji situácie, ktorá eskalovala počas posledného januárového víkendu pozastavením prímestskej dopravy zo strany SAD Zvolen," vysvetlila Štepáneková.

"Ďakujeme starostom a primátorom za podporu a spoločný postup v tejto zložitej situácii. Kríza stále nie je zažehnaná a sme radi, že dôležitosť spoločných rokovaní podporili svojou výzvou aj oni," zdôraznil šéf kraja Ján Lunter s tým, že dopravcovi pošlú list s pozvánkou na spoločné stretnutie komisie.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo