2020-02-21 06:40:00
Nehoda Bidovce
Nehoda Bidovce
Zdroj: KR PZ Košice

Vodička prevrátila auto na strechu, 14-ročný narazil do dôchodcu

21. februára – Občas to na našich cestách vyzerá ako na bojovom poli.

      Práve do poľa „odbočila“  38-ročná vodička v okrese Košice – okolie ešte vo štvrtok 13.2. Pri prejazde tiahlej pravotočivej zákruty v úseku cesty Herľany – Bidovce, neďaleko letiska v Bidovciach pre zlú techniku jazdy sa s vozidlom dostala do šmyku, zišla z vozovky vľavo do priekopy.

      Na poli sa s vozidlom viackrát prevrátilo cez strechu. Pri nehode utrpela ťažké zranenia. Dychová skúška bola negatívna. Túto správu, ktorú uverejnila Polícia Košického kraja na svojej stránke na sociálnej sieti, komentovalo mnoho ľudí.

Zdroj: KR PZ Košice

Pripomenuli, že okrem toho, ako vodička jazdila, je aj stav cesty v katastrofálnom stave, pripomína skôr tankodorom, ako cestu a kto nepozná situáciu, môže dopadnúť práve takto. Z fotografie však nevidno, žeby bola cesta až v takom nevyhovujúcom stave.

      Áno, v zákone sa píše, že vodič má prispôsobiť rýchlosť jazdy povahe a stavu cesty – ale ruku na srdce – na mnohých úsekoch je to nebezpečné, aj keby vystúpil a išiel pešo... Toto ale zrejme nebude ten prípad. Možno bola príčinou nehody rýchla jazda, alebo iná príčina. Šťastie, že v okolí cesty nie sú stromy, mohlo to celé dopadnúť oveľa horšie.

Lepšie by urobil, keby za volant nesadal

      To určite platí pre iba 14-ročného (ne)vodiča z okresu Košice okolie bez príslušného vodičského oprávnenia. V ten istý deň narazil na BMW (?!) do auta 73-ročného dôchodcu, ktorý utrpel ťažké zranenie.

Zdroj: KR PZ Košice

      Na vozidlách bola škoda predbežne vyčíslená na cca 800 eur. Vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Malo, alebo mohlo by vyústiť do výsledku, že mladý nevodič nikdy nebude môcť získať vodičské oprávnenie. Aj keď... takíto jedinci si zo zákazov zväčša nič nerobia a veselo jazdia, hoci žiadne vodičské oprávnenie ani nikdy nevlastnili. Bolo by zaujímavé vedieť viac, ako sa tento prípad skončí.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo