2020-02-19 02:05:00
Mikrospánok
Mikrospánok
Zdroj: KR PZ Košice

Zaspal, zletel autom do potoka, ďalší pil a schoval sa, ale márne

19. februára – Sústrediť sa za volantom pri únave je skutočne náročné.

      Neuvedomil si to 37-ročný vodič v stredu 12.2., ktorý v Obci Veľké Ozorovce v Košickom kraji viedol osobné motorové vozidlo. Únava spôsobila, že vďaka únave upadol počas jazdy do mikrospánku a privrel oči.

      Zišiel mimo cesty, narazil do betónového stĺpu, na ktorom, bolo osadené bocianie hniezdo a vozidlo následne zišlo do potoka. Vodič utrpel pri nehode zranenie s dobou liečenia do 7 dní. Ukázalo sa, že pred jazdou nepil, skúška na alkohol bola u neho negatívna.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

Pil a búral, schoval sa a našli ho

      Len deň predtým, teda v utorok 11.2. bol v popoludňajších hodinách za volantom 72-ročný muž z Košíc. Šoféroval po účelovej komunikácii motorové vozidlo napriek tomu, že sa predtým potúžil alkoholom.

      Keď chcel zaparkovať auto do garáže, narazil do tam zaparkovaného vozidla. Neváhal a svoje auto „spratal“ do garáže. Aj na základe pomoci občanov policajti vodiča a auto vypátrali.

      Dychová skúška hneď prezradila motív jeho konania. 0,94 mg/l, čiže 1,96 promile mu zabezpečili zadržanie vodičského preukazu a vznesenie obvinenia pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: KR PZ Košice


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo