2020-02-17 05:50:00
Bez emisnej kontroly s
Bez emisnej kontroly s alkoholom
Zdroj: KR PZ Trenčín

Nemal platnú emisnú, ale pri návrate z krčmy pod čapicou

17. februára – Vypil si a sadol za volant, aby bol doma skôr, ako začne alkohol účinkovať..?

      To je dosť častý prípad vodičov na Slovensku. To, že alkohol za volant nepatrí a vodičom, u ktorých alkohol policajti zistia hrozia vysoké sankcie a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá je pritom  všeobecne známe. Niektorí vodiči sú však stále nepoučiteľní a nesadnú si za volant triezvi.

      Policajti Obvodného oddelenia PZ v Bánovciach nad Bebravou na ul. J. C. Hronského zastavili a skontrolovali vozidlo Peugeot, ktoré riadil 56-ročný Anton. Policajti zistili, že vozidlo nemá platnú emisnú kontrolu. Počas cestnej kontroly policajti videli, že vodič javí známky požitia alkoholu.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      Muž najskôr zapieral a policajtom tvrdil, že nepil. Hliadka však vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške. Potom sa policajtom priznal, že ide z krčmy a trocha si vypil. Alkotest ukázal hodnotu 1,09 mg/l, čo predstavuje 2,27 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu a to 1,15 mg/l, čo predstavuje 2,40 promile alkoholu. Policajti vodičovi následne ďalšiu jazdu zakázali a v zmysle zákona ho obmedzili na osobnej slobode.

      Antona po vytriezvení neminie obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za tento trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona až jeden rok odňatia slobody. O tom, aký trest dostane, rozhodne súd.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo