2020-02-15 05:05:00
Nehoda chodca Kamienka
Nehoda chodca Kamienka
Zdroj: KR PZ Prešov

Poriadne opitý chodec skončil pod kolesami auta

15. februára – Chodci, chodci, chodci – myslite viac na seba, na svoje zdravie a život.

      V zimnom období, najmä v čase zníženej viditeľnosti dochádza častejšie k dopravným nehodám s účasťou chodcov. Práve k takejto nehode došlo v okrese Stará Ľubovňa, kde v Kamienke zachytilo auto 72-ročného, ako sa neskôr ukázalo, pod vplyvom alkoholu sa pohybujúceho chodca.

     V priamom úseku cesty náhle vošiel z chodníka na pravej strane do jazdnej dráhy auta chodec. Vodič ho zachytil pravým spätným zrkadlom.

Zdroj: KR PZ Prešov
Zdroj: KR PZ Prešov

      Podgurážený chodec skončil so zlomeným predkolením. Ako informovala prešovská krajská polícia, vodičovi alkohol nezistili, chodec však nafúkal 1,83 promile alkoholu. Nehodu podľa polície zavinil chodec.

      Zákon o cestnej premávke jasne hovorí, že pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho.

Opäť sa potvrdilo, ako veľmi zraniteľní sú chodci

      Polícia vyšetruje okolnosti dopravnej nehody, ktorá sa stala vo štvrtok o 19.20 h v obci Hrnčiarovce nad Parnou, na ceste pri väznici.

Zdroj: KR PZ Trnava

      27 ročný vodič z Púchova viedol auto Škoda Fabia v smere od väznice na hlavnú cestu. Po ceste sa pohybovala skupina štyroch chodcov, pričom auto z nezistených príčin do jedného z nich narazilo. Chodci išli po pravom okraji cesty, zrazený muž bol bez reflexných prvkov. Tridsaťdeväťročný muž z okresu Spišská Nová Ves skončil so zlomenými nohami.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

      Dychové skúšky na alkohol boli u oboch účastníkov nehody negatívne. Presné príčiny a mieru zavinenia dopravnej nehody polícia vyšetruje.

      Polícia opäť a znova apeluje na chodcov, aby si uvedomili svoju zraniteľnosť a správali sa na cestách zodpovedne voči svojmu životu a zdraviu. Pripomína, že aj malý reflexný prvok môže zachrániť život. Vodičom odporúča, aby sa na jazdu stopercentne sústredili a voči chodcom zvýšili opatrnosť.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo