2020-02-14 06:55:00
Autá na streche
Autá na streche
Zdroj: KR PZ Košice

Dve autá skončili na streche – mladý vodič zrejme telefonoval

14. februára – Zranenia vodičov si vyžiadala stredajšia (12.2.) dopravná nehoda neďaleko Trebišova.

      V stredu (12.2.) vo večerných hodinách došlo v Trebišove na obchvate mesta k hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode, pri ktorej skončili obe autá na streche. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že pod nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť vodiča, ktorý počas jazdy telefonoval. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a zisťuje bližšie okolnosti.

 

      Ku kolízii došlo v stredu okolo 17.00 h na štátnej ceste I/79 na železničnom nadjazde na vonkajšom obchvate mesta Trebišov. „Podľa doterajších zistení 21-ročný vodič vozidla značky Peugeot viedol vozidlo v smere od obce Nový Ruskov na obec Veľaty. Na železničnom nadjazde počas vedenia vozidla obsluhoval mobilný telefón a teda sa nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke,“ povedala.

Zdroj: KR PZ Košice

      Situáciu po nehode si môžete pozrieť aj vo videu, ktoré zverejnili košickí policajti na svojej stránke na sociálnej sieti

      Podľa slov hovorkyne vodič narazil do pred ním idúceho auta Opel, ktoré šoférovala 53-ročná žena a ktorá začala odbočovať vpravo na Trebišov. Jej vozidlo zastalo na tráve mimo cesty a Peugeot na ceste v smere na obec Veľaty. Poškodením vozidiel bola škoda predbežne vyčíslená približne na 8000 eur.

      „Podľa predbežnej lekárskej správy vodička pri nehode utrpela ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 14 dní, vodičovi vozidla Peugeot jednorazovo ošetrili drobné poranenia,“ spresnila Mésarová. Ako dodala, u oboch vodičov z Trebišovského okresu bol výsledok dychovej skúšky negatívny.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo