2020-02-13 06:00:00
Nehoda Zemianska Oľča
Nehoda Zemianska Oľča
Zdroj: KR PZ Nitra

Nákladné auto je silný súper – pri zrážkach hynú vodiči osobných áut

13. februára – Tragických nehôd po (čelných) zrážkach s nákladiakmi pribúda.

      Jedna taká nehoda sa stala v utorok (4.2.) popoludní medzi obcami Margecany a Kluknava v okrese Gelnica. Ako informovala hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová, 30-ročný vodič VW Passat prešiel do protismeru.

Zdroj: KR PZ Košice

      Zrazil sa tam s protiidúcim nákladným vozidlom, plne naloženým drevom. Osobné auto po náraze odhodilo mimo cesty, mladý Prešovčan zomrel na mieste.

Zdroj: KR PZ Košice

      Vodič nákladného auta sa nezranil a alkohol mu nezistili. Odobrali mu aj biologický materiál na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok. To, či pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok šoféroval nebohý vodič, budú zisťovať pri pitve. Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje.

 

      Presne o týždeň, teda v utorok (11.2.) ráno sa stala ďalšia podobná tragická nehoda pri košickej časti Šaca. 47-ročný vodič nákladného auta vychádzal na hlavnú cestu a pri odbočovaní vľavo na Ludvíkov dvor zrejme nedal prednosť prichádzajúcemu Citroënu Xsara Picasso. Zrážku neprežil 36-ročný maďarský vodič osobného auta.

Zdroj: KR PZ Košice

       Vodičovi nákladného vozidla alkohol nezistili a odobrali mu biologický materiál na zistenie požitia omamných a psychotropných látok. Prípadný alkohol alebo iné návykové látky u nebohého vodiča budú zisťovať pri pitve. Predbežné materiálne škody vyčíslili na 13-tisíc eur. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetrujú. Začaté je trestné stíhanie pre usmrtenie.

 

      Ďalšia nehoda s fatálnymi následkami sa stala v stredu 12.2. predpoludním medzi obcami Zemianska Oľča a Tôň v Komárňanskom okrese. Podľa doterajších informácií vodič vozidla SEAT údajne prešiel do protismeru a zrazil sa s nákladným autom.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

Vozidlá po zrážke zišli z cesty. Aj napriek poskytnutej pomoci privolaných záchranných zložiek sa vodiča osobného auta nepodarilo oživiť a nehodu neprežil. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia vyšetruje polícia.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice. KR PZ Nitra

Komentáre k článku


Stream naživo