2020-01-14 02:00:00
Nehoda priecestie Ćierne
Nehoda priecestie Ćierne
Zdroj: KR PZ Žilina

Alkohol a nepozornosť - príčina tragických nehôd začiatkom roka

14. januára – Dopravná nehoda sa stala v pondelok 6. januára neďaleko Krupiny.

      Na štátnej ceste I/66 vedúcej z Krupiny do Hontianskych Nemiec narazilo osobné motorové vozidlo do autobusu. Nehoda si vyžiadala život jedného muža a ľahké zranenia dvoch ďalších osôb.

      Pri čelnej zrážke zomrel vodič osobného vozidla, ktoré narazilo do autobusu. Dve ženy utrpeli ľahké poranenia a po ošetrení záchranármi nebol potrebný ich prevoz do nemocnice. Mužovi, ktorý narazil do autobusu, zistili pri pitve viac ako tri promile alkoholu v krvi.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Na ceste 1/16 medzi Zvolenom a Zvolenskou Slatinou došlo v sobotu 11. januára podvečer k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, pri ktorej bola usmrtená jedna osoba. Nehoda sa stala medzi Lieskovcom a Zvolenskou Slatinou pri odbočke na Slatinku. Podľa doterajších zistení do auta vychádzajúceho na hlavnú cestu narazilo vozidlo idúce po ceste 1/16. Jedno z vozidiel skončilo po náraze mimo vozovky. Zasahovali aj leteckí záchranári.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      „Na mieste sa nachádzala jedna vážne zranená osoba v bezvedomí. Leteckí záchranári v spolupráci s privolanou posádkou rýchlej lekárskej pomoci museli u 70-ročného vodiča zahájiť okamžitú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Napriek ich maximálnemu úsiliu sa pacienta nepodarilo zachrániť a svojim rozsiahlym zraneniam podľahol. Vrtuľník sa vrátil na základňu bez pacienta," uviedla večer hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

      Ako spresnila banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, neprežil vodič, ktorý vychádzal na hlavnú.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

      Tragická zrážka rýchlika a osobného auta na železničnom priecestí v Čiernom (okres Čadca) si v nedeľu 12. januára predpoludním okolo 11.00 h vyžiadala jeden ľudský život. Železničná trať v smere na Žilinu bola uzavretá v oboch smeroch.
      Podľa žilinského krajského policajného hovorcu Radka Moravčíka na základe doterajšieho šetrenia policajti zistili, že 18-ročný vodič z okresu Čadca viedol osobné auto značky Škoda po miestnej komunikácii. „Následne vošiel na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim rýchlikom. Pri dopravnej nehode utrpel 18-ročný spolujazdec z vozidla ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodiča previezli na ošetrenie," spresnil Moravčík.
      Alkohol u vodiča ani rušňovodiča policajti nezistili. Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom aktuálneho vyšetrovania.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Banská Bystrica, KR PZ Žilina

Komentáre k článku


Stream naživo