2020-01-07 01:10:00
Štrajk autodopravcovia
Štrajk autodopravcovia
Zdroj: TASR

V Bratislave to dnes bude ťažké. Týmto uliciam sa radšej vyhnite

Protest autodopravcov dnes pred obedom obmedzí dopravu v Bratislave.

V Bratislave budú dnes (7. 1.) štrajkovať autodopravcovia. Upozornil na to Dopravný podnik Bratislava (DPB) s tým, že štrajk sa dotkne najmä východnej časti hlavného mesta.

"Približne o 11.00 h sa kamióny budú presúvať po trase obchvat diaľnice D1, výjazd letisko, Ivanská cesta, Galvaniho a Rožňavská," spresnil DPB. Samotný protest bude následne pred budovou klientskeho centra na Tomášikovej ulici. "Vozidlá ostanú stáť v pravom jazdnom pruhu na Rožňavskej ulici v úseku od železničného nadjazdu (R1 centrum) po križovatku s Tomášikovou ulicou. Prejazdnosť ľavého pruhu však nevedia garantovať," varuje DPB.

Celá akcia sa má konať v súčinnosti s políciou. Výraznejšie komplikácie očakáva DPB iba v prípade neprejazdnosti Rožňavskej ulice.

NDS očakáva, že zhustenie premávky bude už od obchvatu v smere do centra na viacerých výjazdoch.

Únia autodopravcov Slovenska - UNAS informovala na sociálnej sieti 29. decembra, že stretnutie autodopravcov v Hornom Hričove jednomyseľne rozhodlo zorganizovať na 7. januára štrajk. "Dôvodom prijatia tohto krajného opatrenia je dlhodobo zvyšujúce sa daňové zaťaženie v cestnej dani, spotrebnej dani, dani z minerálnych olejov (pohonných látok) a odhalenia Najvyššieho kontrolného úradu SR o nehospodárnom výbere mýta," spresnila UNAS.

Autodopravcovia tvrdili, že posledné tri roky prosili, argumentovali a žiadali o nápravu a vytvorenie dôstojného podnikateľského prostredia predsedu vlády, ako aj ministerstvo dopravy, avšak bezvýsledne.

UNAS vyzýva a prosí občanov Bratislavy, aby boli voči štrajku autodopravcov tolerantní a prišli podporiť ich požiadavky aj s osobnými vozidlami na Rožňavskú ulicu v utorok po 12.00 h.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo